Detaylar
Kim cevapladı?erdym 57
Üstün
Merhaba arkadaşlar,
Glossy kaplamalı IPS var mı acaba? Eğer var ise 4K monitör arıyorum, önerirseniz çok mutlu olurum.
Piyasada neredeyse yok ki bu bütçede ekstra zor. aslında tavsiyem neredeyse hiç riski olmayan mat kaplamayı sökme işlemi yapman. Panelin üstüne bez koyup ıslatıyorsun yaklaşık 40-50 dakika bekledikten sonra yapışkanı kalkıyor ve tertemiz glossy ekran oluyor. He ama yapmanı tavsiye etmem çünkü ben başka bir iş için yaptım ve resmen ayna gibi kendini görüyorsun. Bunu engellemek içinde mat olmayan yansıma önleyici kaplama yaptırman gerekiyor bu da 4 bine yapılacak iş değil.
Piyasada neredeyse yok ki bu bütçede ekstra zor. aslında tavsiyem neredeyse hiç riski olmayan mat kaplamayı sökme işlemi yapman. Panelin üstüne bez koyup ıslatıyorsun yaklaşık 40-50 dakika bekledikten sonra yapışkanı kalkıyor ve tertemiz glossy ekran oluyor. He ama yapmanı tavsiye etmem çünkü ben başka bir iş için yaptım ve resmen ayna gibi kendini görüyorsun. Bunu engellemek içinde mat olmayan yansıma önleyici kaplama yaptırman gerekiyor bu da 4 bine yapılacak iş değil.
Bu işlem garantiyi tamamen siliyor. İkinci elden satarken de başa bela olacaktır. Bir de kendini aynaya bakmış gibi görmen normal tüm glossy ekranlar böyleler OLED'ler de dahil. Arkadan ışık vurduğunda kullanılamaz hale geliyorlar neredeyse.
erdym 57
Üstün
Bu işlem garantiyi tamamen siliyor. İkinci elden satarken de başa bela olacaktır. Bir de kendini aynaya bakmış gibi görmen normal tüm glossy ekranlar böyleler OLED'ler de dahil. Arkadan ışık vurduğunda kullanılamaz hale geliyorlar neredeyse.
Garanti konusunda haklısın zaten kullanıcı bunun farkında olmalı sonuçta kasa tamamen açılıyor fakat 2. el konusunda aynı düşüncede değilim
Garanti konusunda haklısın zaten kullanıcı bunun farkında olmalı sonuçta kasa tamamen açılıyor fakat 2. el konusunda aynı düşüncede değilimŞahsen yaptığım modlu ve özgün ürünleri her zaman daha yüksek fiyattan ve daha çok ilgiyle satmışımdır bazen bunu yapsam tercih edilmez değil de piyasada olmayan bir şeye ihtiyacı olan niş kitlenin tercih edeceğini düşünmek de mantıklı. 2. El'de 50 tane mat ekranlı varsa 1 tane glossy ekranlı olacak
![]()
Bu tür üstünde oynama yapılması yaygın olmayan teknolojik ürünlerde oynamalar ikinci elde ciddi yanarlar. Çünkü gören direkt "bu ne halt yemiş" gözüyle bakıyor bu tür şeylere
Bir yandan bu işlemin eksisi çok büyük.
erdym 57
Üstün
Bu tür üstünde oynama yapılması yaygın olmayan teknolojik ürünlerde oynamalar ikinci elde ciddi yanarlar. Çünkü gören direkt "bu ne halt yemiş" gözüyle bakıyor bu tür şeylere
Bir yandan bu işlemin eksisi çok büyük.
Üstünde ki kaplamanın söküldüğünü belirtmek zor değil bence. Zaten 4000 bandında alacağı bir monitör, tekrar satacağı adamda gerekli testleri illa yapacaktır. Garanti konusunda da satış için eksisi olacaksa bu arkadaşın kullanım süresine kalmış ben eski monitörümü 3-4. yılında sattım garanti falan da kalmadı doğal olarak.
Zaten özellikle yapmasını istemedim piyasada 4000'e glossy olsa bile rakiplerine göre çok dandik olacağından böyle bir çözümle yaklaştım yapıp yapmamak ona kalmış şahsen ben tekrar satacağımı düşünürek zevk almadığım bir şey kullanmak istemem.
- Makaleler
- 1
Benim de istediğim tam olarak bu. 2K glossy IPS panel bir monitör istiyorum, açıkçası Macbook ekranlarını bu yüzden seviyorum. Yukarıda videosu atılan işlemi şu an kullandığım 1080p 27" 144hz monitörüme yapma fikri kafama girdi ama o riski almak hiç istemiyorum... Belki kullanmadığım eski 1366x768 monitörümde denerim.
Yeni konular
-
Steam 2,97 dolara Internet Cafe Simulator Bundle alınır mı?
- herousta26
-
-
-
-
-
-
MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi anakartta RAM sadece 4. slotta çalışıyor
- BlasterJaxx
-
-