Rehber GM 21 (G310) GSI kurma ve root elde etme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SUBMITTER
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 173
  • Etiketler Etiketler
    gsi root

SUBMITTER

Uzman
Makaleler
1
Cihaz
GM 21 G310
UYARI! HERHANGİ BİR ZARARDAN SORUMLU DEĞİLİM TÜM SORUMLULUK KULLANICIYA AİTTİR!
Gereksinimler:
Linux kurulu bir cihaz veya virtualbox içine kurulu linux.
Virtualbox içinden sanal makine ayarından USB eklemek.
1741268634409.webp

Sağ kısımdaki butonlardan "yuvarlak" simgesi olana basıl yeni süzgeci aktifleyip tamama basmalısınız.

Arkadaşlar bu cihazda fastboot kilidi açılsa bile secure boot yani Android Verified Boot bypass edilemiyor. Vbmeta için doğrulamayı kapatırsanız bootloopa giriyor cihaz ve spreadtrum chipsetli olduğu için spreadtrum toolları ile internette bulunan stock rom ile tekrar eski haline getirmeniz lazım cihazı. Ben deneme yanılma ile bulduğum yöntemi açıklayacağım.
AVB kapanmadığı için magisk ile rootlayamadım maalesef.

Geliştirici seçeneklerini açın ve oradan oem unlocking kutusunu işaretleyin.
1741268909798.webp

Bende halihazırda kilit açık olduğu için böyle gözüküyor sizde kapalı olacaktır.

Burdaki rehber ile fastboot kilidini açın. Burdaki site indirme yapmak için oturum açmayı gerektiriyor. Siz uğraşmayın diye websiteme bununla ilgili blog yazısı yazdım. (Reklam amaçlı değildir. Web sitemden hiç bir gelirim yoktur.)
Orjinal site:
Benimki:

Sonrasında geliştirici seçeneklerinden usb hata yaıklamayı aktif edin. Linux içinden terminali açıp (adb ve fastboot kurduğunuzu varsayarak) adb reboot fastboot yazıp fastbootd moduna geçin.

Sonrasında SuperiorOS_A13-arm64-bvS_20240820.img bu dosyayı indirin ve xz -d SuperiorOS_A13-arm64-bvS_20240820.img.xz komutu ile imaj dosyasını çıkarın.
Ardından
Kod:
fastboot delete-logical-partition product

fastboot delete-logical-partition product_a

fastboot delete-logical-partition product_b

fastboot flash system_a SuperiorOS_A13-arm64-bvS_20240820.img

fastboot -w # burası hata verebilir hata verirse geçebilirsiniz istisna olarak
fastboot --set-active=a
komutlarını girin. Eğer bir komut hata verirse düzelene kadar deneyin ve düzelmeden diğer komuta geçmeyin.

Diğer GSI imajları hata verdiği için bunu kullandım. Hem daha çok kişiselleştirmeye sahip sevdiğim bir romdur.

Sonrasında fastboot reboot ile telefonu açın ve yeni sisteme girin.
Ayarlardan en üstten "PHH Treble Settings" > "Misc Features" > "Toggle Dynamic Superuser" butonunu aktifleyin.

Artık hem işe yaramaz stock romdan kurtuldunuz ve root elde ettiniz iyi kullanımlar.

Magisk olmadığı için root gizlemesini ayarladan butonu devre dışı bırakarak yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Hocam Fastboot kilidi açmak için gerekli ve Windows'ta nasıl kullanılır bilmiyorum.
Verdiğim linke bakarsanız:
Eki Görüntüle 130515

Windowsdada aynı mantık işliyor ayrıca sizin verdiğiniz linkte GSI sanırım Rehber: Yeni nesil cihazlara Android 16 nasıl yüklenir? bu rehberimde birçok şeyi anlatıyorum, windowsdada ADB dosyalarının olduğu dizinde CMD açınca her şey Linux'taki gibi çalışıyor

Windowsdada aynı mantık işliyor ayrıca sizin verdiğiniz linkte GSI sanırım Rehber: Yeni nesil cihazlara Android 16 nasıl yüklenir? bu rehberimde birçok şeyi anlatıyorum, windowsdada ADB dosyalarının olduğu dizinde CMD açınca her şey Linux'taki gibi çalışıyor
Hocam SPD işlemcilerde bildiğiniz gibi işlemiyor durum. PEM sertifikası ile dosya imzalamamız lazım.
Sadece fastboot oem unlock yazınca açılmıyor yani kilit.

İlk defa öğrendim sizin sayenizde, teşekkürler
Cihaza özel rehber yapma sebebim bu yüzden. İstisna bir durum var. Yoksa bu konuyla alakalı bir sürü genel rehber var.

Geri
Yukarı Alt