Makaleler
6
Merhaba,

İlk defa ROM kuracağım. Çok da bilgim yok maalesef. Bu cihazda daha stabil sürümler kurmak yerine Pixel'in Android 16 sürümü gibi bir şeyinden kurmak isterdim.
android-16-material-3-expressive-schnelleinstellungen-d4ac1c05317d8ed3.webp

Ne yapmam lazım? Ne ROM kurmam lazım ve videoları var mı? Şimdiden cevap veren herkese çok teşekkürler.

@Heribert Yavuz

Bu cihaz hangi Odm'nin ve başka hangi marka bu kasayı kullandı? Bunlara cevap bulunsa daha kolay ROM bulursun :).

Çok zor hocam bulması. Sanırsam özel üretildi.

Bu 2019'da cikan cok eski ve Türkiye'ye ozel bir cihaz. Buna Android 16 bulmak imkansiz. En fazla Android 10 ya da 11 falan bulursunuz. ROM yazanlar da 2021'de birakmislar gelistirmeyi.

Stabil çalışmasına gerek yok.
Peki içerisinde Snapdragon 660 bulunan cihazların ROM'ları olmaz mı?

A/b Partition kullanıyorsa Android 16 GSI kurabilirsiniz.

Hocam aslında Android 16 ya gerek yok bence. Görünüşünü beğenmiştim o yüzden örnek dedim.
Peki hocam buldum diyelim ROM'u (cihazda OEM kilidi açık) ne yapmam lazım? İnanın hiçbir bilgim yok ya. En azından öğrenmek istiyorum bugünlerde.

Hocam aslında Android 16 ya gerek yok bence. Görünüşünü beğenmiştim o yüzden örnek dedim.
Peki hocam buldum diyelim ROM'u (cihazda OEM kilidi açık) ne yapmam lazım? İnanın hiçbir bilgim yok ya. En azından öğrenmek istiyorum bugünlerde.

OEM açtıktan sonra Bootloader aç, TWRP kur ve wipe data yaptıktan sonra Custom ROM'u kur.