buradaki eklentilerden birkaçıyla modern gözükür diye GNOME kullanmak istiyorum ama bir ara Fedora da KDE'ye geçecek gibi bir şey okumuştum. GNOME'u KDE yerine kurmak ileride dezavantaj yapar mı? Ubuntu GNOME düşünüyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?buradaki eklentilerden birkaçıyla modern gözükür diye GNOME kullanmak istiyorum ama bir ara Fedora da KDE'ye geçecek gibi bir şey okumuştum. GNOME'u KDE yerine kurmak ileride dezavantaj yapar mı? Ubuntu GNOME düşünüyorum.
Pencere yöneticisi kurmuyorsunuz hocam, basit bir masaüstü ortamı kuruyorsunuz. Sorun yaşarsanız, başka bir masaüstü ortamına geçersiniz. Konuya direkt cevap verecek olursam, sanmıyorum bir sorun olacağını.
Fedora varsayılan olarak KDE ile gelse de Fedora Spin'den yeniden GNOME kullanırsın. GNOME, Plasma'ya göre daha optimize ve daha tasarruflu çalışıyor, eklenti kursan bile sorun yaşamazsın çünkü eklentiler de GNOME için optimize edilmiş bir şekilde sunulur, hata olursa mümkün olduğunca kısa sürede düzeltmeye çalışır geliştirici. GNOME'u Plasma'dan daha başarılı buluyorum. GNOME kullanmanızı isterim şahsen.
Dagtim herhangi bir programin KDE ya da baska bir masaustu kutuphanesine ihtiyaci varsa otomatik ekliyor. KDE uygulamalari Gnome'da sorunsuz calisir. İstediginiz zaman KDE ya da XCFE gibi baska bir ortama cok kisa surede gecersiniz zaten. Sadece biri kurulabilir diye bir sey yok. Isterseniz hepsini kurun.
Dagtim herhangi bir programin KDE'ya da baska bir masaustu kutuphanesine ihtiyaci varsa otomatik ekliyor. KDE uygulamalari GNOME'da sorunsuz calisir. İstediginiz zaman KDE'ya da Xfce gibi baska bir ortama cok kisa sürede gecersiniz zaten. Sadece biri kurulabilir diye bir şey yok. Isterseniz hepsini kurun.
Biliyorum da Windows ve macOS gibi kurup kullanmak istiyorum güncellemelerle uğraşmadan. @3613, @4775, Ubuntu düşünüyorum farklı bir öneriniz var mı? Dualboot olacak ama oyunları Steam'den oynadığım için oynadıklarım da offline ve indie olduğu için direkt Linux'la çalıştırım diye düsündüm.
WM'leri saymazsak bence Gnome ve XFCE en sağlıklı çalışan DE'lerdir.
GNOME 48 modern, hızlı ve gel beni kullan hissi veriyor. Tabii eksileri de var. Yanlış bilmiyorsam tema yüklenmiyordu. Yani Adwaite'i aşılmıyordu her uygulamada.
Ubuntu Gnome LTS yükledin diyelim, 2028'e kadar güncellenecek, ayrıca yeni sürüm çıkınca da güncelleme araçları ona yükseltiyor.
Lakin eksi olarak kurulum ekranında disk şifrelenmiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bu da işletim sistemini kurduğumuz diskin şifrelnemediği anlamına geliyor.
Diğer dağıtımlarda da rolling release özelliği vardır. Ubuntu LTS'den daha hızlı güncellenirler yani ve kurulum ekranında diskte şifreleniyor.
GNOME 48 modern, hızlı ve gel beni kullan hissi veriyor. Tabii eksileri de var. Yanlış bilmiyorsam tema yüklenmiyordu. Yani Adwaite'i aşılmıyordu her uygulamada.
Ubuntu Gnome LTS yükledin diyelim, 2028'e kadar güncellenecek, ayrıca yeni sürüm çıkınca da güncelleme araçları ona yükseltiyor.
Lakin eksi olarak kurulum ekranında disk şifrelenmiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bu da işletim sistemini kurduğumuz diskin şifrelnemediği anlamına geliyor.
Diğer dağıtımlarda da rolling release özelliği vardır. Ubuntu LTS'den daha hızlı güncellenirler yani ve kurulum ekranında diskte şifreleniyor.
Ubuntu GNOME-desktop'ta yapılan diğer GNOME kullanan dağıtımlarda da yapılsa da Ubuntu GNOME-desktop gerçekten başarılı. Ubuntu'yu kullanıcı dostu yaptığını düşünüyorum. GNOME en güzel Ubuntu da çalışıyor. Arkadaşım da GNOME'u Ubuntu üzerinde kullanmayı tercih ediyor.
Ubuntu LTS yüklerseniz daha stabil olur.
İlla her işletim sisteminin sorunları vardır ama lts daha stabil.
İlla her işletim sisteminin sorunları vardır ama lts daha stabil.
DEEPİN de güzel.WM'leri saymazsak bence Gnome ve XFCE en sağlıklı çalışan DE'lerdir.
Aman hocam kendinden virüslü dağıtım kurdurtmayın adama. Deepin veri satmıyoruz demeye başlasa da Çin'e ait olması bile güvensiz olmasına yeter de artar. DDE istiyorsa Ubuntu dde veya NixOS kullansın. En stabil bu iki distroda çalışıyor
BTRFS disk formatıyla kurulum yap. Ayda bir güncellerken, 1 salise içinde yedek alırsın. Bir şey olursa 1 salise içinde geri dönersin. Hatta alias'a update diye bir şey kayderdsin, update etmeden oto yedek alır yani. Kolaylık sağlar sana. Linux bu konuda iyidir.
Yeni konular
-
HyperX Cloud 2 için döner menteşe nereden alınabilir?
- Paşam Hoşgeldin
-
-
-
Yatak odası ve salon için uygun fiyatlı 12.000 ve 18.000 BTU klima önerisi
- Altuğ Karatekin
-
Amazon üzerindeki RTX 5080 satıcısı güvenilir midir?
- slakdvsvroowvwc18347