Rehber GNU/Linux'ta HP Victus laptopun fanlarını ve klavye rengini kontrol etme

Bazı HP Victus 15/16 modellerinde fan kontrolünü yapamıyoruz. Bu modül sayesinde kontrol edebilecek ve ayarlarını arayüz üzerinden yapabileceksiniz. Fan eğrisini ayarlayabiliyorsunuz. Klavye rengini de ayarlayabiliyorsunuz ancak sadece tek renk.

Öncelikle modülü kuruyoruz.

DKMS:
Kod:
git clone https://github.com/TUXOV/hp-wmi-fan-and-backlight-control
cd hp-wmi-fan-and-backlight-control
make
sudo make install-dkms

Arch için:
Kod:
git clone https://github.com/TUXOV/hp-wmi-fan-and-backlight-control
cd hp-wmi-fan-and-backlight-control
make install-arch

Sonra uygulamayı kuruyoruz.

1. Bağımlılıkları Yükleyin

Arch tabanlı sistemler için:
Kod:
sudo pacman -S meson ninja gtk4 systemd

Debian/Ubuntu tabanlı sistemler için:
Kod:
sudo apt-get install meson ninja-build libgtk-4-dev systemd

2. Depoyu Klonlayın
Kod:
git clone https://github.com/Vilez0/victus-control
cd victus-control

3. Derleyin ve yükleyin
Kod:
meson setup build --prefix=/usr
ninja -C build
sudo ninja -C build install

4. Arka Plan Hizmetini Etkinleştirin ve Başlatın
Kod:
sudo systemctl daemon-reload
sudo systemctl enable victus-backend.service
sudo systemctl start victus-backend.service

HP Victus 15: Bazı nedenlerden dolayı, donanım desteklemesine rağmen HP, HP Victus 15 dizüstü bilgisayarlarda manuel fan kontrolünün desteklendiğini belirtmemiştir. Bu nedenle, varsayılan olarak bu modülde manuel fan kontrolü etkin değildir. Ancak bunu etkinleştirmek istiyorsanız, modülü force_fan_control_support=true parametresiyle yükleyin.
Kod:
sudo insmod hp-wmi.ko force_fan_control_support=true

Kendi kullanığım fan eğrisini paylaştım. Biraz agresif olabilir. PTM7950 uyguladıktan sonra düşüreceğim.

Rehber bu kadardı. Umarım işinize yarar. Modül ve arayüzü yazan @vilez'e teşekkür ederim.

Kalas arayüze rağmen, halen daha Omen Gaming Hub'dan daha iyi duruyor .

Elinize sağlık, rehber için teşekkürler .

Omen Gaming Hub alternatifi sayılabilecek bir omenmon projesi var ama o da çok tutarsız rehber güzel olmuş Cachy OS için hangisini uygulamak lazım?

Omen Gaming Hub alternatifi sayılabilecek bir omenmon projesi var ama o da çok tutarsız rehber güzel olmuş cachy OS için hangisini uygulamak lazım?

Katılıyorum. Bataryayı yanlış okuyup cihazı hibernate moduna sokabiliyor, en büyük falsolarından birisi bu.

Victus 16 kullaniyorum, bu ayarlar yazili kaliyor mu? Linux’ta yazip Windows’ta kendini koruyor mu? Eger oyle ise muhtemelen format sonrasi da koruyordur.

Victus 16 kullaniyorum, bu ayarlar yazili kaliyor mu? Linux’ta yazip Windows’ta kendini koruyor mu? Eger oyle ise muhtemelen format sonrasi da koruyordur.
Ayarlar uygulamada kalıyor ama açılışta uygulanmıyor. Uygulamaya girip apply butonuna basıyorum. Omen tuşuna kısayol atadım öyle kullanıyorum. Açılışta uygulanmasının bir yolu var mı bilmiyorum. Arka plan hizmeti de var aslında.

Fan control yüklü bilgisayarda normalde ama ondan ayar falan yapmadım hiç. Oyunda falan inşallah kendisi otomatik ayarlıyordur. Bunu deneyeceğim hocam teşekkürler rehber için.

Rehber bu kadardı. Umarım işinize yarar. Modül ve arayüzü yazan @vilez'e teşekkür ederim.

Bu güzel rehberiniz için ben teşekkür ederim

Kalas arayüze rağmen, halen daha Omen Gaming Hub'dan daha iyi duruyor .

Final döneminden sonra 0'dan bir arayüzle tasarlamayı düşünüyorum. Şu anki arayüz sadece çalışsın yeter kafasıyla yapıldığı için fazla kalas duruyor

Bu hatanın farkına varmamıştım. En yakın zamanda (finallerimden sonra ) bakmaya çalışacağım. Daha fazla hata bulan olursa türkçe/ingilizce fark etmez bu adres üzerinden bildirirse çok daha hızlı çözüme varabilriz (Techolay'ı aktif kullanan birisi değilim maalesef)

Son düzenleme:
Arayüzü Adwaita ile yaparsanız güzel olabilir aslında hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…