HsUtuK

Uzman
Herkese merhaba,

Monster Notebook kullanıcısıyım ve işletim sistemi olarak GNU/Linux dağıtımı olan Fedora'yı kullanmak istiyorum.
Cihazın dahili donanım kontrolü tarafında bir sorun yaşamıyorum; Monster Control Center yerine Tuxedo Control Center kullanarak laptopun fan hızlarını ve klavye ışıklandırmasını sorunsuz bir şekilde yönetebiliyorum.

Yaşadığım sorun:

Geçen gün Fedora'yı deneme amaçlı kurduğumda, kullandığım harici çevre birimlerinin (klavye ve fare) Linux tarafındaki popüler açık kaynaklı kontrol yazılımları (Input-Remapper, Piper, OpenRGB vb.) ile uyumlu çalışmadığını gözlemledim. Ekipmanların resmi Linux desteği olmadığı için:

Tuş ve makro atamaları,
DPI ve performans yapılandırmaları,
RGB ışıklandırma ayarları
gibi sürücü arayüzü gerektiren işlemleri gerçekleştiremiyorum. Cihazlar yalnızca resmi Windows yazılımları üzerinden yapılandırılabiliyor.

Sorularım:

Linux üzerinde açık kaynak sürücü yazılımlarını desteklemeyen bu tarz ek donanımların (klavye, fare) ayarlarını yapabilmenin alternatif bir yolu var mıdır?

Cihaz kimliklerini (ID) zorla tanıtarak veya Windows kontrol yazılımlarını uyumluluk katmanları (Wine / Bottles vb.) üzerinden USB geçişiyle çalıştırarak bu sorunu çözen oldu mu?

Sistem ve Ekipman Bilgilerim:

İşletim Sistemi / Dağıtım: Fedora (GNU/Linux)
Klavye: Monster Pusat TKL Kırmızı Anahtarlı Mekanik Oyuncu Klavyesi
Fare: Monster Pusat One Shot Pro Mekanik Kablosuz Oyuncu Faresi

Şimdiden yardımlarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim.