GOG'dan alınan oyunla gog-games.to sitesindeki oyunun setup'ının SHA256 hash değeri eşleşirse bu oyunun güvenli olduğu anlamına gelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İki dosyanın hash'i aynıysa dosyalar aynıdır.

Oyunun hash'ini nasıl elde ediyorsunuz? Site sadece MD5 vermiyor mu? GOG ise onu bile vermiyor gibi.

O hash paket, bellek, disk hatalarına karşı önlem değil mi? Adam DRM olmayan durumda niye dosya değiştirsin? Parasıyla arşivlemek isteyenlere üyelik satıp sunucu maliyetini çıkarıyor.

Oyunun hash'ini nasıl elde ediyorsunuz?
Oyunun hash'ini elde edebilmem için önce GOG'dan oyunu satın almam gerekiyor maalesef. Ya da birisinde o oyunun GOG versiyonu varsa SHA256 hash'ini ölçüp bu değeri bana yollamalı. Bu iki yol da mümkün görünmüyor.:(
O hash paket, bellek, disk hatalarına karşı önlem değil mi? Adam DRM olmayan durumda niye dosya değiştirsin?
Neden bunu anlamıyorsunuz? Adam belki zararlı yazılımını yerleştirecek? GOG dahi olsa korsan oyunların çok riskli olduğunu söyleyenler var. Resmi GOG sitesi değil bu, nasıl sebepsiz güveneyim?

Neden bunu anlamıyorsunuz? Adam belki zararlı yazılımını yerleştirecek? GOG dahi olsa korsan oyunların çok riskli olduğunu söyleyenler var. Resmi GOG sitesi değil bu, nasıl sebepsiz güveneyim?

Zararlı yazılım yerleştirirse o güvenilir yayıncı GOG yazısı yok olup gidiyor zaten bunu demeye çalışıyoruz. Böyle bir şeyi değişecek güç olsaydı birinde dünyanın en iyi hackeri falan olurdu zaten GOG sitesi ile mi uğraşacak adam.

Zararlı yazılım yerleştirirse o güvenilir yayıncı GOG yazısı yok olup gidiyor zaten bunu demeye çalışıyoruz. Böyle bir şeyi değişecek güç olsaydı birinde dünyanın en iyi hackeri falan olurdu zaten GOG sitesi ile mi uğraşacak adam.
Zor anladığım için kusura bakmayın. Bahsettiğiniz GOG yazısı tam olarak nerede ve hangi aşamada çıkıyor? Bir ekran görüntüsü atabilir misiniz? Bu sayede nereye dikkat edeceğimi anlayabilirim. Yalnız ben Windows'ta değilim, Linux Mint kullanıyorum. Yine de bahsettiğiniz kısmı görebilir miyim?

Zor anladığım için kusura bakmayın. Bahsettiğiniz GOG yazısı tam olarak nerede ve hangi aşamada çıkıyor? Bir ekran görüntüsü atabilir misiniz? Bu sayede nereye dikkat edeceğimi anlayabilirim. Yalnız ben Windows'ta değilim, Linux Mint kullanıyorum. Yine de bahsettiğiniz kısmı görebilir miyim?
Ben Windows kullanıyorsunuz sanmıştım kusura bakmayın. Windows'ta .exe açınca mavi bir renk üstünde doğrulanmış yayıncı yazıyor ise o program güvenli olmuş oluyor. Linux için bu şey nasıl işliyor bilmiyorum. Linux kullanan birisi yazsa daha iyi olur fakat ben o siteyi 3 yıldır kullanıyorum hiç sorun yaşamadım.