DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Hafif bir görünür gren var, hoşuma da gitti aslında çok ellemedim. Ay'a hoş bir görüntü katmış bence, yıldızlar da hafiften parlıyor (glow vs. eklemedim).

TowerMoon.webp

Kumlanmayı temizlemek yerine bırakman fotoğrafa dijitalden ziyade analog bir hava katmış, doku çok yerinde bence.

X-S20 ve 16-80mm F4 ikilisiyle düşük ışıkta bu netliği nasıl korudun merak ettim tripod mu kullandın yoksa gövdenin ıbıs performansına mı güvendin?

Kumlanmayı temizlemek yerine bırakman fotoğrafa dijitalden ziyade analog bir hava katmış, doku çok yerinde bence.

X-S20 ve 16-80mm F4 ikilisiyle düşük ışıkta bu netliği nasıl korudun merak ettim tripod mu kullandın yoksa gövdenin ıbıs performansına mı güvendin?

Tamamen IBIS + OIS'e güvendim. Normalde o sırada çantada 56mm F1.7 lens vardı ama değiştirmeye üşendim ayrıca kadraja çok dar kalırdı o lens. Bunu 36 mm'de çektim ki bu lens için 36mm sabitleme performansında geniş bile kalıyor kesinlikle. XF16-80 dünyadaki en iyi OIS'lerden birisine sahip, 6.0 stop veriyor tam. Gövde de 7.0 stop var fakat ikisi birlikte 6.0 veriyor olması lazım. Bu lens üst sınır olan 80 mm'de 1/5 shutter ile titreme olmadan çekebiliyor. Tamamen kendi deneyimlerime güvenerek, elini sabit tuttuğunda en üstte, 80 mm'de 1/5 titremesiz çekim yapabiliyor, 16 mm en genişte de duruma göre 1.5 saniyeye kadar pozluyor.

Örnekleri burada:

Tamamen ıbıs + OIS'e güvendim. Normalde o sırada çantada 56mm F1.7 lens vardı ama değiştirmeye üşendim ayrıca kadraja çok dar kalırdı o lens. Bunu 36 Mm'de çektim ki bu lens için 36mm sabitleme performansında geniş bile kalıyor kesinlikle. XF16-80 dünyadaki en iyi OIS'lerden birisine sahip, 6.0 stop veriyor tam. Gövde de 7.0 stop var fakat ikisi birlikte 6.0 veriyor olması lazım. Bu lens üst sınır olan 80 Mm'de 1/5 shutter ile titreme olmadan çekebiliyor. Tamamen kendi deneyimlerime güvenerek, elini sabit tuttuğunda en üstte, 80 Mm'de 1/5 titremesiz çekim yapabiliyor, 16 mm en genişte de duruma göre 1.5 saniyeye kadar pozluyor.

Örnekleri burada:

80Mm'de o sürelere çıkabilmek her baba yiğidin harcı değil. 56mm konusunda da haklısın o dar açıyla bu kompozisyonu yakalamak imkansız olurdu, 36mm tam kıvamında bir genişlik sunmuş.

Tekrar ellerine sağlık.

80Mm'de o sürelere çıkabilmek her baba yiğidin harcı değil. 56mm konusunda da haklısın o dar açıyla bu kompozisyonu yakalamak imkansız olurdu, 36mm tam kıvamında bir genişlik sunmuş.

Tekrar ellerine sağlık.

Cok teşekkürler 🤙. Geçtiğimiz hazirandan beri XF16-80'i kullanıyorum. Çok amaçlı bir lens olarak kesinlikle çok başarılı. Video ya da kısa film işi dışında her yerde kullanılır (zoom yaparken fokus kayıyor videoda). Millet F1.2 lens kullanırken ben bu F4'le astrofotoğraf bile çekiyordum. Yorumun için tekrardan teşekkürler.