DPI sansürünü aşarak engellenmiş sitelere girmenin yolunu açan bir takım yazılımlar var, bunlardan en bilineni GoodbyeDPI. Discord'a girmenin yolu diye bir çok kanalda anlatıldı. Ben de bu yazılımın alternatifi olan ByeDPI nasıl kullanılır, neden GoodbyeDPI yerine kullanmak isteyebilirsiniz bundan bahsedeceğim.

GoodbyeDPI varken neden ByeDPI kullanayım?

GoodbyeDPI sistem geneli çalışıp bir yeri düzeltirken bir yeri bozabiliyor. Discord'a girmenizi sağlarken oynadığınız oyunu kötü etkileyebiliyor. ByeDPI ise sistem geneli çalışmıyor. Ayrıca GoodbyeDPI'ın hiç çalışmadığını rapor eden kullanıcılar da var. ByeDPI onlar için alternatif olabilir.

Her şeyden önce DNS!

Bu yazılımların çalışması için özel DNS kullanmak gerekli. Windows üzerinde standart DNS değiştirme işlemi bazen yeterli gelse de ben YogaDNS kurup DNS over HTTPS kullanmayı tercih ediyorum.

ByeDPI SOCKS5 Proxy ile çalışır.

Buradan ByeDPI github sayfasına ulaşıp indirebilirsiniz.
Çalıştırıldığında varsayılan hali ile 127.0.0.1:1080 üzerinde SOCKS5 proxy oluşturur. Uygulamalarımızı bu proxy üzerinden çalıştırmamız gereklidir. Bunun için Firefox içinde ayar mevcut. Ayrıca Chromium tabanlı tarayıcılarda da FoxyProxy kullanılabilir.

Roblox ve Discord Uygulamalarını ByeDPI ile açma

Uygulamalarımızı ByeDPI'ın açtığı proxy'e yönlendirmek için kullanacağımız uygulamanın adı Proxifyre.

Öncelikle Proxifyre'nin çalışması aşağıdakilerin kurulması gerek.
Windows Packet Filter
Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015-2022

Yukarıdakileri kurduktan sonra Buradan x64 olanı indirin ve bir klasöre çıkarın.

Hangi uygulamaları proxy'e (ByeDPI) yönlendireceğimizle ilgili bir json dosyası oluşturacağız. Proxifyre klasörüne girin ve bir metin dosyası oluşturup adını app-config.json yapın ve aşağıdaki metni yapıştırın.

Kod:
{
    "logLevel": "Info",
    "proxies": [
        {
            "appNames": ["roblox", "discord"],
            "socks5ProxyEndpoint": "127.0.0.1:1080",
            "supportedProtocols": ["TCP", "UDP"]
        }
    ]
}

Untitled (z4q0b8si) - PasteCode.io (alternatif)

İsteğe göre appNames kısmına uygulama ekleyebilirsiniz. Proxifyre.exe dosyasını çalıştırdıktan sonra artık config dosyasına yazdığınız uygulamalar ByeDPI'ın açtığı proxy'e yönlenecek ve DPI sansürünü atlatacak.

Tüm kullanımları videoda anlattım

Son düzenleme:
Hocam kayıpsız bağlanıyor sağ olun bir de yoga dns kullanıyordum ama ping e etkisi var kapatınca ping bayağı düştü.
Geri bildirim için teşekkürler. YogaDNS'in böyle etkisi olacağını düşünmemiştim. O zaman normal DNS değiştirme yolu da kullanılabilir.

Discord'u da denediniz mi? Proxifyre ile açılıyor mu? Onunla ilgili de geri bildirim iyi olurdu.

Video anlatım da yaptım.

Son düzenleme:
Bende her şey tamam.
bydpi çalışıyor. Güvenlik duvarına eklendi falan filan. proxifyre da aynı şekilde. İkisi de servis olarak çalışıyor ama aşağıdaki hatayı veriyor.
not resolved: discord.com
DNS değiştirdim. 8.8.8.8 yaptım olmadı. 1.1.1.1 yaptım olmadı. 77.88.8.8 yaptım yine olmadı.
Parametre ile ilgili de olabilir.

Kullanılan:
ciadpi.exe --tlsrec 1+s

default olanı da denedim işe yaramadı.

Tarayıcıda yönlendirdim. Diğer sitelere sorunsuz giriyor bu arada. Ama discord arızalı.

Bende her şey tamam.
bydpi çalışıyor. Güvenlik duvarına eklendi falan filan. proxifyre da aynı şekilde. İkisi de servis olarak çalışıyor ama aşağıdaki hatayı veriyor.
not resolved: discord.com
DNS değiştirdim. 8.8.8.8 yaptım olmadı. 1.1.1.1 yaptım olmadı. 77.88.8.8 yaptım yine olmadı.
Parametre ile ilgili de olabilir.

Kullanılan:
ciadpi.exe --tlsrec 1+s

default olanı da denedim işe yaramadı.

Tarayıcıda yönlendirdim. Diğer sitelere sorunsuz giriyor bu arada. Ama discord arızalı.

Tarayıcıda proxy ayarlamalarını yaptınız ama discord.com açılmıyor doğru mu? Peki roblox.com açılıyor mu?

------------------
Ekleme: ByeDPI'ı sistem geneli kullanma.

Son düzenleme:
Tarayıcıda proxy ayarlamalarını yaptınız ama discord.com açılmıyor doğru mu? Peki roblox.com açılıyor mu?

------------------
Ekleme: ByeDPI'ı sistem geneli kullanma.

Dün tekrar denediğimde çalıştı, servis olarak ayarladım ikisini de ve kapattım. Pc açıldı. Bugün çalışmıyor. Proxifyre çalışıyor. FoxyProxy ile diğer sitelere giriyor. Servisi kapattığımda girmiyor haliyle. byedpi sorunu var anladığım.

Düzeltme: NekoBox ile yaptığımda sorunsuz açtı. GoodbyeDPI gibi oldu ama bu da pek iyi değil çünkü ben sadece discordu açmak için kullanacağım. Diğer türlü goodbyedpi kullanırım olur biter.
Çözümü bulursam yazacağım.

Son düzenleme:
Dün tekrar denediğimde çalıştı, servis olarak ayarladım ikisini de ve kapattım. PC açıldı. Bugün çalışmıyor. Proxifyre çalışıyor. FoxyProxy ile diğer sitelere giriyor. Servisi kapattığımda girmiyor haliyle. Byedpi sorunu var anladığım.

Düzeltme: NekoBox ile yaptığımda sorunsuz açtı. GoodbyeDPI gibi oldu ama bu da pek iyi değil çünkü ben sadece Discord'u açmak için kullanacağım. Diğer türlü GoodbyeDPI kullanırım olur biter.
Çözümü bulursam yazacağım.

DNS sorunu gibi görünüyor. Nekobox kendisi Google DoH ayarlıyor o yüzden giriyor olabilir. YogaDNS indirip ilk çalıştırmada sorduğunda dnscrypt Quad9 şeklinde ayarladıktan sonra proxifyre ile açmayı tekrar dene. Başkasında da olmuştu böyle.

YogaDNS servis modunda Google DOH ile başlattım. Hatta şu şekilde açılıyor gibi oluyor ama açılmıyor...
1741182940873.webp

1741182774749.webp

Bir de YogaDNS ayarlarını bu şekilde yapınca da sadece discordu kontrol ediyor...
1741182893226.webp

YogaDNS servis modunda Google DOH ile başlattım. Hatta şu şekilde açılıyor gibi oluyor ama açılmıyor...
Eki Görüntüle 130220
Eki Görüntüle 130216

Bir de YogaDNS ayarlarını bu şekilde yapınca da sadece discordu kontrol ediyor...
Eki Görüntüle 130218
Sonuç olarak işe yaramadı sanırım. Nekobox ile ByeDPI'a yönlendirince çalıştığına göre ByeDPI'da sorun yok, dns zehirlenmesi olabilir ya da proxyfyre'da sorun olabilir.

YogaDNS DNS değiştirmiyor mu şimdi? Dnsleaktest'e girdiğinde ne yazıyor?

Sonuç olarak işe yaramadı sanırım. Nekobox ile ByeDPI'a yönlendirince çalıştığına göre ByeDPI'da sorun yok, dns zehirlenmesi olabilir ya da proxyfyre'da sorun olabilir.

YogaDNS DNS değiştirmiyor mu şimdi? Dnsleaktest'e girdiğinde ne yazıyor?
YogaDNS ile sadece program veya tüm interneti kontrol edebiliyoruz anladığım.
İyi program...

byedpi ile tarayıcıda sorunsuz giriyor bu arada. anlaşılan diğer taraflarda arıza var...

YogaDNS de çalışıyor. gösterdiğim gibi yaptığımda sorunsuz bağlıyor...
Dümdüz tüm pcyi yönlendirirsem de bağlıyor...
Ama benim tercihim sadece discordu yönlendirmek.
HTTPS over DNS ile ilgisi var ama tam olarak çözemedim çünkü;
byedpi ve proxifyre ile HTTPS over DNS olmadan dnsli veya dnssiz geri sayıyor updater açıldığında.
1741186993040.webp

HTTPS over DNS açtığımda ise açılmaya çalışıyor ama gri gibi hiç bir şey gelmeden takılı kalıyor ama devam etmiyor.

1741187064709.webp

Böyle kalıyor yani.
Bu şekilde kalmıştı geçen goodbyedpi için.
C:\Users\kullaniciadi\AppData\Roaming içinde discord klasörünü yedekleyip içindeki cache klasörlerini falan sildim açtım düzelmişti. Ama bunda tepki vermiyor.

Yani illa diyor ki 3 program ile çalış. 2'ye indiremedim. Dün çalışmıştı. Hiçbir ayar değiştirmedim. Bugün çalışmıyor.
PC yeniden başlattıktan sonra garip bir şekilde bozuldu.
En azından alternatif çözüm bulmuş oldum. (Acaba YogaDNS önceden kurmuş ve o şekilde mi kalmıştı diye düşünüyorum. Garip)

3 program olsa bile neredeyse hiç kaynak tüketmeyen programlar, işini gördüğü sürece sorun yok.