kolxa86

Uzman

Maalesef işe yaramıyor.

GoodbyeDPI + BlackOps6 Sorunu Yaşayanlar İçin Deneyim Paylaşımı

Birçok arkadaşımın, GoodbyeDPI ile BlackOps6'yı aynı anda kullanamadıklarını söylediğini gördüm. Ben de aynı sorunu yaşamıştım. Ancak farkında olmadan bu problemi çözmüş olabilirim. Benim yaptığım adımları paylaşmak istedim; belki sizde de işe yarar.

GoodbyeDPI'ın service_install_dnsredir_turkey sürümünü kullanıyordum. Bu sürümde, içine gömülü olarak gelen Yandex DNS nedeniyle DNS leak problemi yaşıyordum. Bu durumdan rahatsız olduğum için alternatif bir çözüm aradım ve NextDNS'i denemeye karar verdim. (Not: Ücretsiz kullanımda aylık 300.000 sorgu limiti var.)

Yaptığım Değişiklikler

NextDNS kurulum sayfasında verilen DNS sunucularından ilkini aldım.
  1. GoodbyeDPI içindeki service_install_dnsredir_turkey dosyasını düzenleyerek, içindeki Yandex DNS adresini, aldığım NextDNS adresiyle değiştirdim.
  2. Bilgisayarımın IPv4 DNS ayarları kısmına da aynı NextDNS adreslerini manuel olarak ekledim.
NextDNS kontrol panelindeki “her şey yolunda” mesajını görüyorsanız kurulum başarılı demektir.

Bu ayarlarla birlikte GoodbyeDPI kullanırken BlackOps6'ya sorunsuz bir şekilde girebildim. Bu yöntemin herkeste çalışacağına dair garanti veremem ama bende işe yaradı, sizde de çözüm olabilir diye paylaşmak istedim. Eğer çözüme erişemezseniz, yandex gibi iğrenç bir dns hizmetinden kurtulmuş olursunuz. :)

Son düzenleme:
Call Of Duty bildiğim kadarıyla windivert sürücüsünü engellediği için Goodbyedpi ile oynanamıyor. Açıkcası biraz garibime gitti. Emin değilim ama anti cheat bunu tespit ederse ban atabilir sonuçta izin vermiyorlar.

Call Of Duty bildiğim kadarıyla windivert sürücüsünü engellediği için Goodbyedpi ile oynanamıyor. Açıkcası biraz garibime gitti. Emin değilim ama anti cheat bunu tespit ederse ban atabilir sonuçta izin vermiyorlar.
Konuyu paylaştıktan kısa süre sonra bir arkadaş denedi ve kendisinde sıkıntı çıktı. Demek ki benim sistemimde olan bir bug sonucu girebiliyorum. Belki de sıkıntı çıkabilir ilerde. Deneyen olduysa kusura bakmasın. Çözdüm sanıp heyecanla paylaşım yaptım.

Discord için ByeDPI kullanırsanız sistem geneli çalışmayacağı için oyununuzu etkilemez. Windivert de kullanmıyor ByeDPI. Sıkıntı yaratmaz.