hamza4kgul

Gelişen
Dostlar öncelikle selamlar, başlıkta da anlayabileceğiniz üzere GoodbyeDPI zannedersem kullandığım ISS kaynaklı bozuldu. Discord ilk kısıtlama yediği günden beridir GoodbyeDPI ile sorunsuz bir şekilde bağlantımı gerçekleştirebiliyordum hem de hiçbir başka ayar (DNS vb.) Yapmama gerek kalmadan. 2 gün kadar önce hiçbir ayar yapmadığım halde çalışmamaya başladı. Discord'un web sitesine erişim sağlayıp indirme yapabiliyorum. Ancak masaüstü uygulamasına hiçbir şekilde giriş sağlayamıyorum.

GoodbyeDPI'in hem normal hem de Türkiye versiyonlarındaki pek çok komut dosyasıyla denedim. Hizmeti komple kaldırıp tekrar tekrar yeniden kurdum ancak olmadı.

İşin bir garip kısmı ise, Discord ilk açılmadığında bilgisayarımdan kaldırıp VPN ile yeniden kurmayı denedim ve o zaman da açılmadı. Bilgisayarım VPN ile Fransa'ya bağlıydı, ancak Discord masaüstü uygulaması kesinlikle açılmıyordu. Çünkü GoodbyeDPI hizmetini henüz bilgisayardan kaldırmamıştım. Kaldırdıktan hemen sonra VPN ile bağlantı gerçekleşti, sorunsuz çalıştı.

Yani kısacası nedeni ne bilmiyorum ama GoodbyeDPI aktifken VPN ile bağlansam dahi Discord'a giriş sağlayamıyorum.

Bu konu ile ilgili fikir, görüş önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.

Screenshot_17.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşağıdaki kodu, kopya bir .CMD uzantılı dosyanın içerisine yapıştırıp deneyiniz.

Kod:
@ECHO OFF.
PUSHD "%~dp0"
set _arch=x86
IF "%PROCESSOR_ARCHITECTURE%"=="AMD64" (set _arch=x86_64)
IF DEFINED PROCESSOR_ARCHITEW6432 (set _arch=x86_64)
PUSHD "%_arch%"

start "" goodbyedpi.exe -5 --set-ttl 5 --dns-addr 1.1.1.1 --dns-port 53 --dnsv6-addr 2a02:6b8::feed:0ff --dnsv6-port 53.

POPD.
POPD

Aşağıdaki kodu, kopya bir .CMD uzantılı dosyanın içerisine yapıştırıp deneyiniz.

Kod:
@ECHO OFF.
PUSHD "%~dp0"
set _arch=x86
PUSHD "%_arch%"

start "" goodbyedpi.exe -5 --set-ttl 5 --dns-addr 1.1.1.1 --dns-port 53 --dnsv6-addr 2a02:6b8::feed:0ff --dnsv6-port 53.

POPD.
POPD
İşe yaramadı.

Şimdi denedim işe yaradı WARP. GoodbyeDPI'dan farkı tam olarak nedir ping yapar mı acaba?
GoodbyeDPI yazılımını özelleştirme şansınız yok ve çoğu uygulamada ping yapıyor. Eğer warp ile sadece discord'a bağlanmak isterseniz rehberime gö zatabilirsiniz.

Kendim ve forumda gördüğüm birkaç kişide daha uygulama açılmıyor hocam tarayıcıdan giriyoruz. %99 ISS kaynaklı bu yaşadığımız durum.

Not: GIBIRNet yasak varkende Discord'u açıyordu büyük ihtimal yasaklamış olmak için uygulamayı engellediler benim düşüncem bu yönde. Telefonda Discord'un eski APK versiyonu var ama açılıyor bu da sadece uygulamayı yasaklamalarından kaynaklı olabilir.

Kod:
@ECHO OFF.
PUSHD "%~dp0"
set _arch=x86
PUSHD "%_arch%"

POPD.
POPD
Maalesef işe yaramadı. Warp ile de henüz denemedim biraz fazla uğraştırıcı gibi göründü yazmış olduğunuz makaleniz. Goodbyedpi epey uğraşsız ve güzel bir yöntemdi açıkçası. Ama çözüm bulamazsam mecbur deneyeceğim başka çare kalmıyor.

Kendim ve forumda gördüğüm birkaç kişide daha uygulama açılmıyor hocam tarayıcıdan giriyoruz. %99 ISS kaynaklı bu yaşadığımız durum.
Önceden VPN açıp bir kez kanala bağlandıktan sonra VPN'i kapatıp oyun oynamaya devam edebiliyorduk. Artık VPN kapandıktan en fazla birkaç dakika sonra programın da bağlantısı kesiliyor. GıbırNet nasıl bir şey yapmış olabilir ki bu kadar kısıtlayacak aklım almıyor.

Şu anlık çözümü Surfshark üzerinden yalnızca Discord için VPN'i açmakta buldum. Böyle bir özelliği olduğunu bilmiyordum, dün keşfettim.

Ayarlar > Vpn Ayarları > Bypasser > Route via VPN özelliğini aktif ettikten sonra Discordu seçerek VPN'i yalnızca Discord için aktif etmiş oluyorsunuz. Kıbrısa bağlandığım için de herhangi bir gecikme vb. bir şeyle karşılaşmadım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20.webp
    Screenshot_20.webp
    12,5 KB · Görüntüleme: 116
  • Screenshot_22.webp
    Screenshot_22.webp
    14,5 KB · Görüntüleme: 124
Son düzenleme: