Yeniçocuk

Başarılı
Yer
Orodruin
Merhaba. Windows'tan Linux Mint'e geçiş yaptım. Bu iki programı nasıl kurabilirim?
1) GoodbyeDPI
2) Samsung Magician

GitHub üzerinde Türkiye reposundan kurup çalıştırabilir miyim? SSD için ayar yapmam şart mı? Windows'taki gibi hızlı başlat özelliği var mı? Varsa kapatacağım çünkü.

GoodbyeDPI yok. Zapret veya byedpi kullanmanız lazım. Zapretin kurma scriptleri falan olduğu için kurması daha kolay.

Samsung Magician uygulaması da bulunmuyor. Yazılım güncellemelerini Windows'tan yapacaksınız. Magician'ın diğer sunduğu SMART, şifreleme ve bakım gibi işlevler ext4 ve btrfs gibi modern dosya sistemleri tarafından otomatik sağlanır.

GoodbyeDPI yok. Zapret veya byedpi kullanmanız lazım. Zapretin kurma scriptleri falan olduğu için kurması daha kolay.

Samsung Magician uygulaması da bulunmuyor. Yazılım güncellemelerini Windows'tan yapacaksınız. Magician'ın diğer sunduğu SMART, şifreleme ve bakım gibi işlevler ext4 ve btrfs gibi modern dosya sistemleri tarafından otomatik sağlanır.
Tek işletim sistemi olarak kurdum. Windows geçmeyi düşünmüyorum.

Tek işletim sistemi olarak kurdum. Windows geçmeyi düşünmüyorum.
fwupd galiba bazı Samsung SSD'leri güncellebiliyor ama tam emin değilim. Onun haricindeki şeyler dosya sistemleri tarafından otomatik halledilir, Linux'un dosya sistemleri Windows'unkinden daha güçlü ve güvenilirdir.

Fwupd galiba bazı Samsung SSD'leri güncellebiliyor ama tam emin değilim. Onun haricindeki şeyler dosya sistemleri tarafından otomatik halledilir, Linux'un dosya sistemleri Windows'unkinden daha güçlü ve güvenilirdir.

Peki Linux kurulunca kesin kurman gerekir tarzı programlar var mı VLC, Chromium ve Steam kurdum. WinRAR vs şart mı?

Peki Linux kurulunca kesin kurman gerekir tarzı programlar var mı VLC, Chromium ve Steam kurdum. WinRAR vs şart mı?
Zamanla kullanacağınız programları kendiniz karar verirsiniz. Windows masaüstünde kullandığınız programların aynısı olmasa bile aynı işi yapan alternatifi her zaman vardır. "Şuna" ihtiyacım var derseniz öneri yapabilirim.

Zamanla kullanacağınız programları kendiniz karar verirsiniz. Windows masaüstünde kullandığınız programların aynısı olmasa bile aynı işi yapan alternatifi her zaman vardır. "şuna" ihtiyacım var derseniz öneri yapabilirim.

Boşuna o zaman bunca zaman Windows kullanmışım.

Boşuna o zaman bunca zaman Windows kullanmışım.
Bunu söylemek için erken olabilir. Linux, Windows'dan farklı bir işletim sistemi. Birçok şeyi yapabilseniz de aynı yoldan yapamayabilirsiniz ki bazı kullanıcıları huzursuz edebilir. Zamanla tecrübe etmenizi tavsiye ederim. Elinizi çamura bulamadan(Linux'la cebelleşmek) size uygun olup olmadığını öğrenemezsiniz.

Bunu söylemek için erken olabilir. Linux, Windows'tan farklı bir işletim sistemi. Birçok şeyi yapabilseniz de aynı yoldan yapamayabilirsiniz ki bazı kullanıcıları huzursuz edebilir. Zamanla tecrübe etmenizi tavsiye ederim. Elinizi çamura bulamadan(Linux'la cebelleşmek) size uygun olup olmadığını öğrenemezsiniz.

Linux kullanmak istiyordum aslında sürekli erteliyordum. Hayırlısı bakalım.