Pachme

Uzman

Daha ucuza 2TB SSD yok piyasada kalitesi nasıldır bilemem.

1763025646615.webp

Kalitesi hakkında yorum yapacak arkadaşlar var mı? Dosya, fotoğraf pek fazla yazma/okuma gerektirmeyen şeyler için almayı düşünüyorum.

Yanlış bilgi: DRAM'siz SSD'lere Windows kurulabilir.
Kalitesi hakkında yorum yapacak arkadaşlar var mı? Dosya, fotoğraf pek fazla yazma/okuma gerektirmeyen şeyler için almayı düşünüyorum.
Donanımsal olarak çok üst düzey bir disk değil ama bahsettiğin işler için işini fazla fazla görür. Fiyatı makul, alınabilir.

Ne alaka? DRAM olmayan diske Windows kurulmuyor mu? Şu an DRAM'siz bir SSD'de Windows kurulu ve olumsuz hiçbir şey yaşamadım. DRAM yok diye Windows kurulmuyor algısından vazgeçmeliyiz bence artık, böyle bir şey yok.

Donanımsal olarak çok üst düzey bir disk değil ama bahsettiğin işler için işini fazla fazla görür. Fiyatı makul, alınabilir.

Ne alaka? DRAM olmayan diske Windows kurulmuyor mu? Şu an DRAM'siz bir SSD'de Windows kurulu ve olumsuz hiçbir şey yaşamadım.

Bu fiyata DRAM'li M.2 varken neden bunu alayım ki DRAM'siz Windows biraz yavaş oluyor kullandığım için söylüyorum gozle fark edilecek kadar anca depolama oyun için alınir.

Ne alaka? DRAM olmayan diske Windows kurulmuyor mu? Şu an DRAM'siz bir SSD'de Windows kurulu ve olumsuz hiçbir şey yaşamadım.
Tabii ki kurulur da olsa daha iyi olur sonuçta hocam. Arkadaş birincil SSD için DRAM'li önermiş.

@Zeyvra, gözle görülebilecek bir fark yok. DRAM'li SSD de kullandım, şu anda kendi sistemimde DRAM'siz, giriş seviye bir NVMe var ve günlük kullanım, oyun gibi senaryolarda bir fark yaratmıyor. Çoğu hazır sistemde DRAM'siz SSD koyup geçiyorlar, e hani Windows kurulmuyordu?

DRAM'li olması evet performans açısından her türlü olumlu etken ancak DRAM'siz diskler sizin abarttığınız kadar çöp değil, bal gibi Windows da kuruluyor. 4.700 liraya da 2 TB DRAM'li SSD varsa koşa koşa alalım.