Ne alaka? DRAM olmayan diske Windows kurulmuyor mu? Şu an DRAM'siz bir SSD'de Windows kurulu ve olumsuz hiçbir şey yaşamadım. DRAM yok diye Windows kurulmuyor algısından vazgeçmeliyiz bence artık, böyle bir şey yok.
Bu fiyata DRAM'li M.2 varken neden bunu alayım ki DRAM'siz Windows biraz yavaş oluyor kullandığım için söylüyorum gozle fark edilecek kadar anca depolama oyun için alınir.
Bu fiyata DRAM'li M.2 varken neden bunu alayım ki DRAM'siz Windows biraz yavaş oluyor kullandığım için söylüyorum gozle fark edilecek kadar anca depolama oyun için alınir.
@Zeyvra, gözle görülebilecek bir fark yok. DRAM'li SSD de kullandım, şu anda kendi sistemimde DRAM'siz, giriş seviye bir NVMe var ve günlük kullanım, oyun gibi senaryolarda bir fark yaratmıyor. Çoğu hazır sistemde DRAM'siz SSD koyup geçiyorlar, e hani Windows kurulmuyordu?
DRAM'li olması evet performans açısından her türlü olumlu etken ancak DRAM'siz diskler sizin abarttığınız kadar çöp değil, bal gibi Windows da kuruluyor. 4.700 liraya da 2 TB DRAM'li SSD varsa koşa koşa alalım.