Günlerdir uğraştığım bir mobil/web projesinde Gemini AI Studio API'sini kullanıyorum. Sabah sistemde sıkıntı yaşamamak adına hesabıma cüzdan üzerinden bakiye yükledim ve ödeme yöntemi aktif durumda (Pay-per-request / Faturalandırma katmanındayım).
Ancak ufak bir kod parçasını (örneğin Firebase ile ilgili küçük bir fonksiyonu veya hata ayıklamayı) düzeltmeye çalışırken sistem sürekli "Kota aşıldı (Rate limit / Quota exceeded)" hatası verip duruyor. İşin garip tarafı, hiçbir sonuç alamamama ve arka arkaya istek atmamama rağmen Google Cloud fatura kısmından ufak ufak bakiyemden düşmeye devam ediyor (para yanıyor ama proje tamamlanmıyor).
Durum: Cüzdanda bakiye var, Pay-per-request aktif.
Sorun: Normal komutlarda bile hemen kota hatasına düşüyor, istekler işlenmeden bakiye eksiliyor.
Daha önce bu tarz bir senkronizasyon sorunu veya kota hatası yaşayan var mı? API anahtarını yenilemek veya başka bir ayar yapmak mı gerekiyor? Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
Hocam sistemsel bir problem olsa, API parayı kesmez ancak aynı zamanda da çalışmazdı. Burada direkt bence Google kaynaklı bir hata mevcut. Desteğe yazmanızı öneririm.
Hocam sistemsel bir problem olsa, API parayı kesmez ancak aynı zamanda da çalışmazdı. Burada direkt bence Google kaynaklı bir hata mevcut. Desteğe yazmanızı öneririm.
E-posta adresi doğru bu arada başka projelerde denedim çalışıyor. Sorun yok ama uygulamalı projede hata veriyor. Anlamadım olmazsa projeyi indirip yeni projeye upload edip deneyeceğim. Yardımınız için teşekkür ederim.
Farklı bir proje içinde projenizi yapmaya çalışın. O şekilde çalışıyorsa, ufak bir şansızlıktan ibaret olduğunu düşünebiliriz. Yine de paranızı geri almak için Google'a bir yazın.