Selamlar. Bugün sizlere nasıl Google AI Studio ile tek satır kod yazmadan kendi AI asistanımızı yapabiliriz onu göstereceğim.

Öncelikle her şeyin çok basit olduğunu belirtmek istiyorum. Sizin tek yapmanız gereken şey Gemini'a isteklerinizi söylemek. O sizler için bu isteği yapacaktır.

BİLGİLENDİRME: Google, bu hizmeti herkes için ücretsiz bir şekilde kullanıma sunmuştur. Ancak Google One üyeliği bulunanlara ek işlem hakları, AI planına sahip olanlara ise çok daha gelişmiş haklar tanınmaktadır. Ayrıca her işlem başına kartınızdan otomatik para çeken, kullandığınız kadarını ödediğiniz bir sistem de mevcuttur. Fiyat ayrıntıları için Google AI Studio abonelik planlarına bakabilirsiniz.

Platform Hazırlığı​

AI Studio'ya Giriş​

AI Studio'ya Google hesabımız ile giriş yapalım.

Bu linke giriş yapalım.

Karşımıza gördüğünüz ekran gelecek. Burası sizin projelerinizin genelini yöneteceğiniz atölyenizin ana merkezi gibidir. İster müzik üretin, ister video üretin, ister fotoğraf ister uygulama üretin, tüm projelerinizi buradan yönetebilirsiniz.

1780589699180.webp

API Key Alma​

Oluşturacağınız akıllı asistanınızı sadece siz kullanacaksanız kendi API keyinizi kullanın. Ancak toplulukta yayınlamak isterseniz kendi API keyinizi girmeyin. İnsanların yaptığı konuşmalar sizin hesabınız üzerinden yürüyecektir. Zaten Google, geliştiriciler için herkese açık deneysel ve ücretsiz API anahtarı veriyor. Böylece günlük limitler dahilinde API key olmadan da asistanı çalıştırabiliyorsunuz. Bunu ileride anlatacağım.

API Key Almak için sol alt kısımdan ''Get API key'' seçeneğine giriyoruz.

1780590435905.webp

Girdiğimiz zaman API anahtarımı görebiliyorum. Ancak siz göremiyor olacaksınız çünkü API anahtarı almadınız.

1780590883648.webp

Sizde ortada kocaman bir şekilde API Anahtarı alma seçeneği olacaktır. Ona basın. Bende sağ üstte gözükmekte. ''Create API Key'' diyoruz.

Karşımıza bu ekran gelecektir.

1780591021690.webp

Üstteki kısma almak istediğiniz API anahtarının ismini giriyorsunuz. İstediğiniz ismi koyabilirsiniz. Alttaki ''Choose imported project'' kısmını da olduğu gibi bırakabiliriz.

''Create Key'' diyoruz ve karşımıza oluşturduğumuz API anahtarına ait bilgiler geliyor. Burada bize verilen bütün bilgileri kaydediyoruz. Lazım olacak çünkü. Sağ alttaki ''Copy key'' seçeneği ile anahtarınızı kopyalayıp kaydediyoruz ki anahtarı kaybetmeyelim.

1780591462861.webp

API anahtarımızı aldığımıza göre diğer adımlarımıza geçebiliriz.

Projeler Sekmesini Görüntüleme​

Daha sonra ana menüde sol kısımdan ''Build'' sekmesinin altında bulunan ''Apps'' kısmına geliyoruz.

Burada benim daha önceden yapmış olduğum projelerim var. Bazı denemelerimi de görebilirsiniz. Sizde burada direkt olarak proje oluştur diye seçenek verebilir.

1780589833819.webp

Ben burada sağ üstte bulunan ''+'' simgesine basıyorum.

1780589959455.webp

Bastığınız zaman buraya yönlendirilirsiniz.

1780591645837.webp

Projeyi Geliştirme​

Aklınıza gelecek şeyleri yapmak için alt kısımdaki fikirlerden birini seçin. Şuan biz Android uygulaması geliştireceğiz. O sebeple alttaki ''Build an Android app'' seçeneğini seçiyoruz.

Komutları yazarken size öneriler de vermekte.

1780591774721.webp

Benim prompt'um bu şekilde; ''KeroxAI isimli bir AI modeli istiyorum. Son derece sert, havalı, soğukkanlı ve az ama öz konuşmasını istiyorum. Sadece kritik durumlarda cevap versin ve gereksiz detaylardan kaçınsın.''

Ekranımız geldi. Size anlık olarak değişen farklı temalar önerilecek. Önerilen temalar her seferinde değiştiği için hiçbir projenin arayüz teması aynı olmuyor.

Uygulamanın bize seçtirdiği arayüzler bu şekilde.

Ekran görüntüsü 2026-06-04 195212.webp Ekran görüntüsü 2026-06-04 195225.webp Ekran görüntüsü 2026-06-04 195236.webp Ekran görüntüsü 2026-06-04 195245.webp Ekran görüntüsü 2026-06-04 195256.webp

Ben burada ''Immersive UI'' tasarımını seçiyorum.

Biraz bekletebilir, çünkü arkaplanda Gemini bize kod yazıyor. Ekranda işaretlediğim kısımdaki ''Code'' kısmına basarsak uygulamanın kodlarına göz atabiliriz.

1780592204936.webp

Daha sonra Google'ın sunucuları tarafından adımıza sanal bir Android sistemi açılıyor.

Sisteme ait ekran biraz bulanık olduğundan ancak böyle gösterebiliyorum. Google sunucularından anlık görüntü geliyor, internet bağlantısı çok hızlı değilse bulanık gözükebilir.

1780592714772.webp

Ayrıca bu normal bir Android sistemidir. İçinde istediğinizi yapabilirsiniz.

1780592749490.webp

Neyse geliştirmemize devam edelim.

''Bypass Override Key'' diye bir şey eklemiş. Kendisine soldaki menüden sorduğumda bana ne olduğunu da açıklıyor.

1780592930068.webp

Şimdi arayüzümüz böyle.

1780592714772.webp

Ben bu kırmızı öneri mesajlarını istemiyorum. Ayrıca birkaç küçük değişiklik istiyorum o sebeple bu promptu giriyorum; Direkt olarak ana ekrandaki hazır mesaj butonları kaldır. Uygulama dili tamamen İngilizce olsun. Sol üstteki ''K'' simgesini kaldır üç çizgi koy o da menü olsun. Bypass Override Key'i de sağ üstteki çöp kutusunun olduğu yere koy. B harfi olsun çöp kutusu yerine. Basınca ''Bypass Override Key'' penceresi gelsin. Ayrıca uygulamanın üst kısmını da bildirim paneline yapışık yap, üstte siyah boşluklar var çünkü. Ayrıca Kerox Response kısmını değiştir. Kerox Response yerine ''KeroxAI is Ready'' yazsın. Altında ise her açılışta bu cevaplardan biri yazsın; ''Let's get started!'', ''Servers are at your disposal.'', ''3... 2... 1... Welcome.'' ve ''If you're here, let's begin.''. Alttakı iki tane buton var ne işe yarıyor bilmiyorum ama onları da kaldırabilirsin.

Promptumuzu girdikten sonra Gemini bizim için bunları halletmekte.

Şu anlık böyle, arkada kendim tasarımı olabildiğince sadeleştirdim, özel ayarlar paneli de ekledim ve sohbet geçmişini dahil ettim.

Ekran görüntüsü 2026-06-04 204105.webp

Cevapları da tehditkar.

1780595009716.webp

Ayrıca yan menüyü ve ayarlar panelini ekleyip geliştirdim. Basit bir üyelik kısmı ekledim. Sunucuda değil yerel olarak çalışıyor ama bu da bir ilerleme :D

1780595140091.webp

Ayarlar menüsü de böyle.

1780595203960.webp

KeroxLabs sadece kısmı bana özel, şifre koydum oraya :hehehe:

KeroxLabs içinde modelin ayarlarını koydurdum. Böylece birkaç ayar ile bu asil modeli sıcakkanlı yapabilirim.

1780595248177.webp

Gemini, ChatGPT ve DeepSeek için API desteği ekledim, kendi API anahtarınızı sağladığınızda Gemini, ChatGPT veya DeepSeek'in modelleri üzerinden de konuşabilirsiniz.

Destek verilen sunucular bunlar.

Ekran görüntüsü 2026-06-04 204608.webp

İstediğinizi seçiyorsunuz, API anahtarınızı girip başlıyorsunuz.

Ekran görüntüsü 2026-06-04 204618.webp

API Key muhabbetine girersek; zaten biz AI uygulamamızı oluşturturken Gemini, otomatik olarak Google'ın sunduğu Public API varsayılan olarak getiriyor. Soru sorarsanız cevaplamaya hazırdır.

Ancak ücretsiz API sınırlara sahip. Eğer API menüsü ile uğraşmak istemiyor iseniz, sınırsız tarifeden yararlanmak için Gemini'a API anahtarımızı verip ''API ANAHTARINIZ bu API Key'i asistana tanımla ki sınırsız konuşabileyim. Gemini API anahtarım bu.'' diyoruz. Böylece sınırsız konuşma hakkımız oluyor.

Gemini artık kendi API anahtarınız üzerinden kendi hesabınız adına konuşacaktır.

Bu kadardı. Bundan sonra Gemini'a isteklerinizi dile getirin yeter. O sizin için hepsini yapacaktır.

Eğer beğenmediğiniz bir değişiklik olursa burada gördüğünüz üzere ''Restore'' komutunu kullanabilirsiniz.

1780594410011.webp

Projeyi GitHub'a Aktarma​

Sağ üstten ''Publish'' diyoruz.

1780595948086.webp

Üstten GitHub seçelim. Giriş yapıp Google'ınızı GitHub ile eşleştirin. Sonra tekrar buraya gelin.

1780595986612.webp

Burada Repository ismini ve açıklamasını girip gizlilik ayarlarınızı yaptığınız zaman proje kodları GitHub'a yedeklenecektir. GitHub'daki projeyi başka bir AI Studio hesabına aktarabilirsiniz.

Uygulamayı Android Cihaza Aktarma​

Bu bir Android uygulaması olduğundan cihazımızda da çalışması gerekli. Bunun için sağ üstten ''Install'' seçeneğini seçiyoruz.

1780594481061.webp

Seçince burası açılacak.

1780594516774.webp

Android cihazımızda USB hata ayıklamayı açtıktan sonra PC'ye kablolu olarak bağlanıyoruz. Sonra alttaki ''Install via USB'' seçeneğine basıyoruz.

Tarayıcı panelinde cihaz listesi gelecek, kendi cihazınızı seçin.

Bu kadar! Artık uygulama telefonunuzda.

Evet, teknolojinin gelişimi sayesinde artık kodlama yapmadan kendinize ait bir uygulama yapabilmektesiniz.

Sadece AI modeli de değil, aklınıza gelecek her şey olabilir.

İyi sosyaller dilerim :)

Son düzenleme: