Nasıl iyi olacak hocam, o zaman Windows'da sadece Microsoft Store'dan izin versin güvensiz diye. Ben belki bilerek virüs sokmak istiyorum, hayırdır, Apple mı oldun? Ayrıca Play Store harici APK kurarken Android 13 (A13) ile birlikte gelen "güvenli değil, parmak izi okut" tarzı uyarılar var. O tarz uyar beni, sonra bırak. Cihaz benim değil mi, ne bu kısıtlama?
Zaten Bluetooth kulaklık satmak için "su geçirmez cihaz için" denilerek 3.5 mm jak kaldırıldı. Apple zaten "SD kart yavaş, biz müşteri memnuniyetini düşünüyoruz" diyerek salladı. Yalan yok, aynısını Samsung ve Xiaomi gibi şirketler de yapıyor. Yani bu tarz gereksiz tarafa evrilmesi çok saçma. Günde kaç kişi cihazını suya sokuyor? Cidden 70-80 bin verdiğin Apple cihazı suya sokacak mısın?
Neyse konudan kopmadan, Google'ın Android'i yönlendirdiği konum çok saçma, yokuş aşağı gidiyor. Rakip yazılım gelse de geçsek. Mi 9T Pro, Android 13, crDroid kullanıcısıyım.

Son düzenleme:
Böyle bir duyum aldım. Düşünüyorum da iyi olacak gibi güvenlik açısından.
Haberin doğruluğunu bilemem ancak APK indirmek bir zorunluluk olmadı hiçbir zaman. Dolayısıyla bilinçli bir APK indiricisi asla ama asla virüs yemezdi. Virüs yiyeceğini düşünen kişi de zaten APK indirmiyordu.

Güvenlik işin bahanesi. Güvenlik bahanesiyle bizi daha çok kontrol altına alacaklar farkında değilsiniz.

Play Protect kapatınca her şeyi kurabilirsin. Google hiçbir şekilde bunun önüne geçemez. Geliştiriciler Android Console ile APK uygulamalarını onaylatması gerek kurulması için. Korsan, kırılmış, crack uygulamalar ve virüslü uygulamalar için öne sürülmüş bir özellik. Daha kendi uygulama mağazası virüs kaynıyorken.

APK kurabileceksin ama sadece onaylı geliştiricilerden. Play Store üzerinde olan bir şeyin APK'sı olur ama başka türlü olmaz.

Emülatörlere ve Revanced'e görüşürüz deme vakti.

Play Protect üzerinden sağlayacağı için Play Protect'i kapatarak bu sınırı aşabileceğimizi düşünüyorum. Ayrıca Samsung'un McAfee ve Knox gibi bana göre gayet yeterli virüs koruma yazılımı/modülleri var.

İndirecek kişi her türlü indiriyor zaten. Bilinmeyen kaynaklar ayarını varsayılan kapalı gönderirsin çözüm bu kadar basit. Yasaklamak saçmalıktan ibaret. Gerçi Android'in en büyük fonlayıcı Google bunu yapıyor. Play Store tekelleşmesi için yaptığı ortada. Yakın zamanda adalet tokmağını yemesi dileğiyle.