Makaleler
5
Google-Dizustulerde-ChromeOSun-Yerine-Android-Tabanli-Aluminium-OS-Uzerinde-Calisiyor.jpg

Android’i yıllardır iPhone’dan ayıran en keskin çizgi neydi diye sorsak, cevabımız belli: Özgürlük. Kökleri açık kaynağa dayanan, “cihaz benim, istediğim uygulamayı istediğim yerden yüklerim” diyenlerin tercihi Android işletim sistemi, son zamanlarda sanki biraz fazla “kurumsal” bir ceket giymeye başladı. Google’ın yeni devreye aldığı “Geliştirici Doğrulama” süreci, teknoloji dünyasında “Google, Apple’ın o meşhur kapalı ekosistemine mi özeniyor?” tartışmalarını yeniden alevlendirdi.…

Devamını Oku: Google, Android’deki Özgürlük Politikasından Vazgeçebilir
Kaynak: Techolay

Android dediğimiz şey linux tabanlı bir mobil platform :) Linux çekirdeği üzerine kurulu bi işletim sistemi.
Onu kastetmedim. Android'in sahibi bir şirket. O şirket tarafından geliştiriliyor. Onlar ne derse o oluyor. Bence, bugüne kadar attığı adımlar hep kullanıcılar düşünülerek atıldı. Bu da öyledir. Keşke olmasın, benim telefon ve tabletimde en az 7-8 tane mağaza dışı uygulama var. Anladığım kadarıyla tamamen önü kapatılmıyor. Biraz meşakkatli o kadar.

Onu kastetmedim. Android'in sahibi bir şirket. O şirket tarafından geliştiriliyor. Onlar ne derse o oluyor. Bence, bugüne kadar attığı adımlar hep kullanıcılar düşünülerek atıldı. Bu da öyledir. Keşke olmasın, benim telefon ve tabletimde en az 7-8 tane mağaza dışı uygulama var. Anladığım kadarıyla tamamen önü kapatılmıyor. Biraz meşakkatli o kadar.

Android açık kaynak kodlu bir proje ve sadece Google tarafından geliştirilmiyor. Ve Google her zaman kullananıcıları düşünerek hareket etmiyor. Bunu da kullanıcıyı düşünerek yaptıklarını düşünmen gerçekten çok masum :D Adamların amacı APK'lar üzerinde de kontrol sağlamak. Kullanıcıyı düşünerek hareket eden bir şirket kullanıcının para vererek aldığı teli zorla kısıtlamaz, sistemi bloatware ile doldurmaz. AOSP'nin yayınlanmasını yılda 2'ye düşürüp Custom ROM ekiplerini zora sokmaz. Şirketlerin Allah'ı paradır.

Android açık kaynak kodlu bir proje ve sadece Google tarafından geliştirilmiyor. Ve Google her zaman kullananıcıları düşünerek hareket etmiyor. Bunu da kullanıcıyı düşünerek yaptıklarını düşünmen gerçekten çok masum :D Adamların amacı APK'lar üzerinde de kontrol sağlamak. Kullanıcıyı düşünerek hareket eden bir şirket kullanıcının para vererek aldığı teli zorla kısıtlamaz, sistemi bloatware ile doldurmaz. AOSP'nin yayınlanmasını yılda 2'ye düşürüp Custom ROM ekiplerini zora sokmaz. Şirketlerin Allah'ı paradır.
İsterse kapalı kaynak yapar, kim ne diyebilir? Beğenmeyen varsa kendi işletim sistemini yapsın.

Google benim gözümde en az "evil" olan şirkettir. Ürünlerini ve hizmetlerini severek kullanıyorum. Ürünlerini her zaman daha iyi hale getirmiştir gözümde, o yüzden bir bildiği var diyorum.