Makaleler
1
45 saniyeden kısa videolar artık her uygulamada var olmaya başladı. Önceden Tiktok ve Instagram'da görmeye alışık olduğumuz Shorts videoları YouTube'a da gelmişti, Xiaomi Redmi telefonların müzik uygulamasına bile eklemişler. Şimdi ise Google tarayıcı bölümünün üst penceresine haraketli kısa videoların olduğu ayrı bir Shorts bölümü açmaya hazırlanıyor. Şu anlık test aşamasında olan bu özellik her an gelebilir 📱🌍🎦

11dc65a4a37c45dbb5815c4960d788d7030cd4db.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Şunu fark ettiniz mi? Artık insanların odak kabiliyeti epey zayıfladı. Çünkü çoğu insan artık normal videoları sırf uzunluğundan izle(ye)miyor. Shorts tarzında kısa videolara daha çok ilgi var. Yaşanan bu durumun öncüsü muhtemelen TikTok'tur. Bu durum artık arama filtrelerine bile yayılmış vaziyette. Ki bu tabii ki benim düşüncem, sizi bilemem.

Şunu fark ettiniz mi? Artık insanların odak kabiliyeti epey zayıfladı. Çünkü çoğu insan artık normal videoları sırf uzunluğundan izle(ye)miyor. Shorts tarzında kısa videolara daha çok ilgi var. Bunun öncüsü muhtemelen TikTok'tur. Bu durum artık arama filtrelerine bile yayılmış vaziyette. Ki bu tabii ki benim düşüncem, sizi bilemem.

Bir yandan katılıyorum, ama bir yandan da katılmıyorum. Çünkü zaten bu önceden de vardı; mesela vine, en basit örnek. O zamanlarda kısa videolar vardı fakat insanlar bu kadar odak kaybı yaşamamıştı. Benim düşüncem, bizim nesil veya ülkemizin nesli biraz fazla eğlenceye düşkün olabilir, çalışmak veya okumak konusunda düşkün olmadıkları sebebiyle.

Benim düşüncem, bizim nesil veya ülkemizin nesli biraz fazla eğlenceye düşkün olabilir, çalışmak veya okumak konusunda düşkün olmadıkları sebebiyle.
Doğrudur. Vine da öyleydi ama şu anki dönemde işlerin biraz daha farklı olduğunu düşünüyorum.

Şunu fark ettiniz mi? Artık insanların odak kabiliyeti epey zayıfladı. Çünkü çoğu insan artık normal videoları sırf uzunluğundan izle(ye)miyor. Shorts tarzında kısa videolara daha çok ilgi var. Yaşanan bu durumun öncüsü muhtemelen TikTok'tur. Bu durum artık arama filtrelerine bile yayılmış vaziyette. Ki bu tabii ki benim düşüncem, sizi bilemem.
O yüzden, benim kanaatime göre YouTube Shorts ve TikTok gibi kısa videoların yayınlandığı platformların yasaklanması gerekiyor. Ciddi anlamda etkiliyorlar. Örneğin, önceden 2-3 saatlik bilim, tarih, felsefe videolarını hiç sıkılmadan izlerdim. Şimdi ise zor izliyorum. Bu sebeple short video detoksu yapıyorum şu an kendime. TikTok ve YouTube Shorts hiç kullanmıyorum.

O yüzden, benim kanaatime göre YouTube Shorts ve TikTok gibi kısa videoların yayınlandığı platformların yasaklanması gerekiyor. Ciddi anlamda etkiliyorlar. Örneğin, önceden 2-3 saatlik bilim, tarih, felsefe videolarını hiç sıkılmadan izlerdim. Şimdi ise zor izliyorum. Bu sebeple short video detoksu yapıyorum şu an kendime. TikTok ve YouTube Shorts hiç kullanmıyorum.
Yasaklama belki ama bu tarz videoların odak kabiliyetini azalttığıyla alakalı olarak insanlar bilinçlendirilse biraz daha iyi olabileceğini düşünüyorum.

Bir yandan katılıyorum, ama bir yandan da katılmıyorum. Çünkü zaten bu önceden de vardı; mesela vine, en basit örnek. O zamanlarda kısa videolar vardı fakat insanlar bu kadar odak kaybı yaşamamıştı. Benim düşüncem, bizim nesil veya ülkemizin nesli biraz fazla eğlenceye düşkün olabilir, çalışmak veya okumak konusunda düşkün olmadıkları sebebiyle.
Ama sorun şurada bu Vine'lar belirli kategoride komedi kategorisi zaten az buçuk biliyoruz isimlerini ama tiktok gibi short video platformlarında komediden tut her şey var tarih bile var her ne kadar ergenlerin istilası altında olsa da.

45 saniyeden kısa videolar artık her uygulamada var olmaya başladı. Önceden TikTok ve Instagram'da görmeye alışık olduğumuz Shorts videoları YouTube'a da gelmişti, Xiaomi Redmi telefonların müzik uygulamasına bile eklemişler. Şimdi ise Google tarayıcı bölümünün üst penceresine hareketli kısa videoların olduğu ayrı bir Shorts bölümü açmaya hazırlanıyor. Şu anlık test aşamasında olan bu özellik her an gelebilir 📱🌍🎦

Eki Görüntüle 34336

P***hub'da bile var, Techolay'a gelirse şaşırmam.

Kesinlikle haklısın Çınar hocam.