Google Chrome berbat simge değişikliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan abidin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 236
  • Etiketler Etiketler
    chrome simge

abidin

Uzman
Chrome yeni bir karar verdi galiba. URL dosyalarının simgelerinin berbat hale getirmiş durumda, düzelmiyor.
Eski:

Yeni:

Sadece benim PC'de değil okuldaki PC'lerde de durum bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Chrome yeni bir karar verdi galiba. URL dosyalarının simgelerinin berbat hale getirmiş durumda, düzelmiyor.
Eski:

Yeni:

Sadece benim PC'de değil okuldaki PC'lerde de durum bu.

Bence mantıklı görünüyor dosya şeklinde olması ama biraz kenar yumuşatma eklense ve Google simgeleri tarzında olsa efsane olur muş.

Öncelikle tarayıcınızı daha sık güncellemelisiniz. Size bayağı bir geç gelmiş. Rahat 2 hafta oldu bana geleli. Dosya uzantılarının simgelerine daha önce işim düştüğü için yerini biliyordum. Şansa ilk denediğim gerçekleşmişti.

Kayıt defteri zımbırtısını (regedit) açın. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\ChromeHTML\DefaultIcon anahtarına gidin. Bir girdi olmalı. Sonunda 1 yazıyordu sanırım (baktım, 10'muş), onu 0 yapın. Görev yöneticisinden Windows gezginini yeniden başlatın, değişmezse bilgisayarı yeniden başlatın.

0 indexli.

...biraz kenar yumuşatma eklense...
Neresi yumuşatılacak?

Dosya Ekleri

• a.webp
    11,5 KB · Görüntüleme: 106
Son düzenleme:
Hocam olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sistemi yeniden başlattım, Chrome sildim yükledim ama hala aynı.

Chrome'u silip yüklerseniz eski haline döner. Hatta galiba güncelleyince bile dönüyor. Bende tekrar 10 olmuş. Öyleyse görev zamanlayıcıya script atanabilir.

Windows 11 görev yöneticisi hiç güven vermiyor, gidip sadece açık pencereyi kapatıp açıyor olabilir ama sistemi yeniden başlattığınızı söylemişsiniz.

Şu da var mış. Belki ondandır.
Kod:
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\ChromeHTML\DefaultIcon
Computer\HKEY_CLASSES_ROOT\ChromeHTML\DefaultIcon

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…