Çözüldü Google Chrome'da videolar donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dichter 3

Çalışkan
Yeni bir monitör aldım, çok gariptir ki video izlerken video donuyor. 2. monitörümde bir problem yok ama yeni aldığım OLED monitör YouTube'da donuyor. Bu problemi yaşayan birkaç kişiyi gördüm. 1 saat kadar uğraştım ama çözemiyorum. Farklı bir tarayıcıda donmuyor ama Chrome kullanmak istiyorum. Nasıl çözebilirim?

Eğer Chrome'u tam pencere kullanırsam bu problemi yaşıyorum. Küçük olunca problem olmuyor, çok ilginç.

Çözüm
Hocam burada olay biraz daha netleşmiş; 'chrome://gpu' ekranında Chrome gerçek ekran kartı yerine Microsoft Basic Render Driver kullanıyor. Ayrıca komut satırında '--disable-accelerated-video-decode' ve '--use-angle=D3D11-WARP' görünüyor. Yani donanım video çözme kapalı ve Chrome yazılımsal Render'a zorlanmış. 'chrome://flags' kısmına girip reset all yapın, Chrome'u yeniden başlatın, sonra Ayarlar > Sistem'den grafik hızlandırmayı tekrar açın. Ardından 'chrome://gpu'ya tekrar bakın; GPU0 kısmında kendi ekran kartınız görünüyorsa tam ekranda yeniden deneyin.
Hocam, sadece Chrome'da ve pencereyi büyütünce oluyorsa monitörden ziyade Chrome'un donanım hızlandırma tarafına benziyor. chrome://settings/system üzerinden grafik hızlandırmayı kapatıp Chrome'u yeniden başlatıp deneyin. Düzelirse ekran kartı sürücüsü/Chrome render tarafında bir uyumsuzluk var demektir. Devam ederse chrome://gpu ekranını da atın; oradan biraz daha net bakılır.

Ama aynı şeyleri yan monitörümde yaptığımda problem olmuyor ve söylediğinizi denedim, dediklerinizi de yolluyorum hemen.

Hocam burada olay biraz daha netleşmiş; 'chrome://gpu' ekranında Chrome gerçek ekran kartı yerine Microsoft Basic Render Driver kullanıyor. Ayrıca komut satırında '--disable-accelerated-video-decode' ve '--use-angle=D3D11-WARP' görünüyor. Yani donanım video çözme kapalı ve Chrome yazılımsal Render'a zorlanmış. 'chrome://flags' kısmına girip reset all yapın, Chrome'u yeniden başlatın, sonra Ayarlar > Sistem'den grafik hızlandırmayı tekrar açın. Ardından 'chrome://gpu'ya tekrar bakın; GPU0 kısmında kendi ekran kartınız görünüyorsa tam ekranda yeniden deneyin.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…