Yer
Unknown
Esenlikler,

Yıllardır alıştığımız Google Chrome ekosisteminden çıkıp Microsoft Edge'e geçmek sizce mantıklı mı? Ana tarayıcımı tamamen değiştirmeden önce aktif kullananların genel fikirlerini almak istedim.

Bildiğiniz gibi iki tarayıcı da Chromium tabanlı olduğu için altyapıları aslında aynı. Ancak Edge'in sistem kaynaklarını, özellikle de RAM ve işlemciyi Chrome'a kıyasla çok daha verimli kullandığı söyleniyor. Chrome'un zaman zaman sistemi yoran o hantal yapısına karşılık, Edge genel kullanımda gerçekten daha akıcı, hafif ve stabil bir tarayıcı deneyimi sunuyor mu?

Eklenti tarafında zaten Chrome mağazasını birebir desteklediği için bir sorun yaşatmayacağını biliyorum. Fakat sayfa yükleme hızları, arayüzün tepkiselliği ve genel optimizasyon konularında Chrome ile arasında hissedilir bir performans farkı var mı?

Kısacası, sırf bu hız ve stabilite farkı için alışkanlıkları bir kenara bırakıp Edge'e geçmeye değer mi? Artılarıyla ve eksileriyle genel kullanıcı deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Herkese iyi sosyaller diliyorum. :cool:

Geçilmez, aynısının laciverti. Librewolf, Helium, Ungoogled chromium, firefox gibi tarayıcılara geçiş yapabilirsiniz.
Helium Browser'i son zamanlarda sık duymaya başladım. Forum içerisinde de fazlasıyla önerildiğini gördüm. Nasıl bir tarayıcı peki? Deneyimleme şansınız oldu mu?

2 senedir Edge kullanıyorum, genel olarak sorunsuz. 2-3 kere tüm oturumlarımdan çıkış yaptı anlayamadığım şekilde. Cookie'ler ve local storage sıfırlandı. Tek yaşadığım sorun buydu.

Helium Browser'i son zamanlarda sık duymaya başladım. Forum içerisinde de fazlasıyla önerildiğini gördüm. Nasıl bir tarayıcı peki? Deneyimleme şansınız oldu mu?
Şu anlık kullanıyorum, memnunum. Chrome'da bulunan telemetrinin kaldırılmış ve ublock origin'in (reklam engelleyicinin) tarayıcıya entegre edilmiş hâlidir. Google'ın gereksiz telemetrisini kaldırdığı için daha performanslı çalışmaktadır ve mahremiyet olarak çok daha iyidir. Kullanması zor olsa da Ungoogled chromium da öneririm. Hellium'un aynısıdır ancak kullanması biraz daha zordur. Hellium'dan eski bir tarayıcı olduğu için daha stabil çalışıyor ama mantık aynı mantık, ikisinin amacı chromium'u google servislerinden arındırmak.

2 senedir Edge kullanıyorum, genel olarak sorunsuz. 2-3 kere tüm oturumlarımdan çıkış yaptı anlayamadığım şekilde. Cookie'ler ve local storage sıfırlandı. Tek yaşadığım sorun buydu.

4-5 yıldır kullanıyorum. Bence gayet güzel. Chrome'dan farkı yok.
Son zamanlarda bilgisayarım gayet performanslı olmasına rağmen forum dahil birçok sitede ufak takılmalar, sekmeler arası (Chrome içi) geçişte takılmalar, donmalar yaşıyorum. Garip bir durum. O yüzden Edge'e geçmeyi düşünüyorum.