Makaleler
2
Merhabalar, size de mi öyle geldi bilmem ama eğer Gemini 3 Flash'a bir fotoğraf atarsanız, mesela duvar kağıdınızı atıyorsunuz, böyle genelde 3'te 1 ihtimalle (cidden hesaplamadım) duvar kağıdını analiz edip yorumlamak yerine direkt görselinizi kopyalayıp üzerine Gemini filigranı yapıştırıp önünüze sunuyor.
Deneyim:
Bir seferinde telefon duvar kağıdımı Minyonlar yapmıştım (o aralar biraz Çılgın Hırsız filmine sarmıştım diyebiliriz). Gemini'a dedim ki: "Duvar kağıdımı yorumlar mısın?" Sonra o da dedi ki: "Tamam, bekliyorum." Sonra da "Analiz" yazmasını beklerken çıkan şey şu: ✨ ️ Nano Banana yükleniyor... ✨ ️ Sonra baktım, dedim "Bir şeyler önermek için herhalde böyle yaptı." YANLIŞ CEVAP! Duvar kağıdı SS'imin sağ alt köşesine o Gemini filigranını yapıştırıp önüme sunmuş. İşte Gemini'a sözel sorgu yapmaktan daha çok hoşlanmamın nedeni.

“Harika bir derinlik algısına sahip, oldukça huzurlu bir duvar kağıdı seçmişsin. Fotoğraftaki katmanlar görseli hem şık hem de dinlendirici kılıyor.”

Burada saçmalamış olabilir ama çoğu yerde cıvıttığı doğru. Hele ki konu uzarsa yerlerde yuvarlanıyor.