Bilgileri değiştirmek istiyorum ama güvenlik doğrulaması istiyor kimlik doğrula deyince güvenlik kodu onaylaması var. Sadece diğer yöntemler deyince hiçbir şey çıkmıyor. Her iki kodu da boşluklu boşluksuz giriyorum ama bir turlu olmuyor hep kod yanlış diyor.
1.
Kodları Kontrol Et:
- Aldığınız güvenlik kodunu dikkatlice kontrol edin. Yanlış yazım veya boşluk olup olmadığını kontrol edin.
- Kodu aldığınız cihazın veya uygulamanın güncel olduğundan emin olun.
2.
Doğru Numara ve Uygulama Ayarları:
- Google hesabınıza tanımlı telefon numarasının doğru olduğundan emin olun.
- Güvenlik kodunu almak için kullanılan uygulama (örneğin Google Authenticator) doğru yapılandırılmış mı kontrol edin.
3.
Farklı Yöntemleri Deneme:
- "Diğer yöntemleri dene" seçeneğine tıklarken, hangi alternatif yöntemlerin sunulduğunu gözden geçirin. Örneğin, yedek kodları veya başka bir doğrulama aracı (SMS, e-posta) kullanmayı deneyin.
4.
İnternet Bağlantısını Kontrol Et:
- Cihazınızın internet bağlantısını kontrol edin. Bağlantı zayıfsa, kodların doğrulanması başarısız olabilir. Wi-Fi veya mobil veri durumunuzu gözden geçirin.
5.
Cihazı Yeniden Başlatma:
- Telefonunuzu veya bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin. Bu, küçük yazılım sorunlarını çözebilir.
6.
Tarayıcı veya Uygulama Kasma Sorunları:
- Tarayıcıda sorun yaşıyorsanız, farklı bir tarayıcı kullanmayı deneyin veya tarayıcı önbelleğini temizleyin.
- Mobil uygulamada sorun varsa, uygulamayı güncelleyebilir veya yeniden yükleyebilirsiniz.
7.
Destekle İletişime Geçin:
- Yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Google destek ile iletişime geçmeyi düşünün. Hesap güvenliği konusunda daha fazla yardım alabilirsiniz.
Herhangi bir adımda sorun yaşarsanız veya daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa, lütfen belirtin.