2242

Üstün
Böyle bir şey mümkün mü? Metadata falan silsem olur mu? Yani ne yapsam zor bulunur?

Örnek bu fotoğraf olsun:

Dosya Ekleri

• 1722114101268.webp
    1722114101268.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 205
Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt şak diye senin fotoğrafını bulmaz eğer bundan varsayacak olursak, otomatik olarak PS5 olarak aratır.

1722115732003.webp

Renk ve kalite oynamalari yaparak bulunmasini zorlastirabilirsin. Ben abarti seviyede duzenlemedim ama basit bir Hue ayariyla da bulunmasini zorlastirabilirsin.

veya rotasyon ve cozunurluk ile de yapabilirsin
1722115949944.webp

alttaki jiji'ye aldanma herif benim yaptigmi yapmis sadece :D normalde cikmaz

Google Lens metadata'dan bulmuyor, öyle olsa ekran görüntülerinde çalışmazdı.

Fotoğrafın üzerine gürültü ekleyebilirsin ancak bu işlem fotoğrafın kalitesini düşürecektir.

Örneğin aşağıdaki gibi bir işlem uygulayabilirsiniz. Gürültü ne kadar fazlaysa bulunması o kadar zorlaşır. (Not: daha az gürültü de işe yarayabilir, örneğin daha iyi anlaşılabilmesi için yüksek gürültü ekledim.)
1722116507324.webp

1722116523841.webp

Gürültü eklemek için Photopea kullanabilirsiniz. Dosyayı açın aşağıdaki menüden gürültü ekleyin. Gelen pencereden ayarları yapın. Daha sonra fotoğrafı kaydedin. Gürültünün yeterli olup olmadığını web'de arayarak teyit edebilirsiniz.

1722116651060.webp

Son düzenleme:
İşe yaradı başka öneriniz var mı?

Google lens Metadata'dan bulmuyor, öyle olsa ekran görüntülerinde çalışmazdı.

Fotoğrafın üzerine gürültü ekleyebilirsin ancak bu işlem fotoğrafın kalitesini düşürecektir.

Örneğin aşağıdaki gibi bir işlem uygulayabilirsiniz. Gürültü ne kadar fazlaysa bulunması o kadar zorlaşır. (not: Daha az gürültü de işe yarayabilir, örneğin daha iyi anlaşılabilmesi için yüksek gürültü ekledim.)
Eki Görüntüle 69353

Eki Görüntüle 69354

Gürültü eklemek için Photopea kullanabilirsiniz. Dosyayı açın aşağıdaki menüden gürültü ekleyin. Gelen pencereden ayarları yapın. Daha sonra fotoğrafı kaydedin. Gürültünün yeterli olup olmadığını Web'de arayarak teyit edebilirsiniz.

Eki Görüntüle 69356

İşe yaradı başka öneriniz var mı?
Diğer arkadaşımızın da dediği gibi renklerle ve dönüşümle (döndürme/kırpma/yansıtma gibi) oynayarak daha da bulunamaz bir sonuç elde edebilirsiniz. Ve Google lens dışında Bing'in resim araması ile de teyit edebilirsiniz. Bu iki farklı motorun da bulamayacağı bir sonuç oluşturmak resminizin kaynağının kolayca bulunamamasını sağlayabilir.

Ancak kullandığınız resim bilindik bir resim ise resim aramaya gerek kalmadan insanlar resmin orijinalini hatırlayabilir.