shabbaros

Başarılı
Arkadaşlar selam. Ben küçük bir yerde okurken bir yandan sosyal medya işleri yapıyordum. Bir 2. lig takımının sosyal medyasını ve ilçedeki kafeler etkinliklerin çekimini vs. yapıyordum. Küçük ilçede iş bulmak gerçekten kolay. Ama şimdi memleketime Ankara'ya döndüm ve 1 aydır 1 müşteri dahi bulamadım. Biliyorum zamanla çevre oluşacaktır bunu tecrübe ettim ama bir yandan da giderlerimi karşılamam gerekiyor. Bunu Google Maps'e yeni kayıt olmuş işletmeleri bularak gidip ziyaret edip kısa sunumlar ile iş toplayarak çözmeyi planlıyorum. Bir yolu var mı acaba?

Merhaba,
Github üzerinde bu konuyla alakalı sayısız projevar. Web google map web scrapping diye aratırsan bazı dökümantasyonlar bulabilirsin. Dikkat etmen gereken konu ise bazı servislerin seni bazı api servislerine üye yapmaya zorlaması! X bir api servisine üye olmadanda bu ve benzeri gibi işlemleri yapan sistemler mevcut elbetteki biraz ağır çalışır ama bir şehirde ki x bir sectörde ki firmaları örneğin ankarada ki araba tamircilerini yaklaşık 20 dkkada sana verecektir.