Merhaba,

Google'ın veri merkezlerine enerji yetmediği için nükleer santral kullanılacak. Santralin adı ise Hermes 2.

ABD'nin Tennessee eyaletindeki Oak Ridge şehrinde kurulacak. Kairos Power ve TVA iş birliği ile yapılacak olan nükleer santral Google'ın veri merkezlerine enerji olmasını istiyor. Yapılan yapay zeka sistemi yüzünden yetmiyormuş.

Radiant Nuclear'dan 20 reaktör için ön sipariş verildi. Bakalım hayırlısı. 2030'a kadar yolu var mış.

8 milyar insan yarısından fazlası illaki Google ürünü kullanıyor, haliyle 4+ milyar insana da sunucu yetiştirmek zordur yani.

Ah, bir de ağır yaptırım yapmasalar güzel olacak. Ceza üstüne ceza. Tekelleşmeden dolayı kimbilir kaç tane ceza yedi. Ama hepsi de gerçekten cep yakan paradan.

Harbiden o bayağı sıkıntı hocam, adamlar kaliteli rüün yapıyor tutunca da tekelleşme diyorlar, mahkemeye kalsa ortada ekosistem diye bir şey kalmayacak.
Chrome satılacak olayı falan var. Daha bitmedi bu dava. Bi' ara gündem oldu ve herkes konuştu. Yalan oldu galiba haberler.

Nukleer santralin ne kadar verimli ve guvenli bir enerji kaynagi oldugunu Google anladi, Almanya anlamadi 💔🥀

Koca koca şirketler bu gibi şeyleri yaptıktan sonra çıkıp bize "Karbon ayak izin çok fazla, neden bu kadar çok su harcıyorsun" diye ağlıyor ya ayar oluyorum.

Bu konu özelinde yazmadım bunu. Genel olarak konuşmak istedim.

Koca koca şirketler bu gibi şeyleri yaptıktan sonra çıkıp bize "karbon ayak izin çok fazla, neden bu kadar çok su harcıyorsun" diye ağlıyor ya ayar oluyorum.

Bu konu özelinde yazmadım bunu. Genel olarak konuşmak istedim.

Nükleer enerji atıkları doğru depolandımı en çevreci enerji kaynağıdır.

Nükleer enerji atıkları doğru depolandımı en çevreci enerji kaynağıdır.
Bu konu özelinde konuşmadığımı bu yüzden yazmıştım. Gerçi yine de ne olursa olsun şirketlerin bize bunları demeye hakkı olmadığını düşünüyorum. Benim karbon ayak izim ve su tüketimim bir hiç bu adamların yanında.