Makaleler
6
Google, Pixel 10a'yı 18 Şubat'ta tanıtacak. Sızdırılan bilgilere göre Pixel 9a ile çok farkı yok.

Screenshot_20260204_230422_Samsung Internet.webp

Keşke Türkiye'ye gelse şu cihazlar.

Asla gelmeyecek. Yıllardır milleti kandırdılar.
Yedek parça alınabilse yurt dışı alınırdı.

Google kendisi getirmiyor. Hedeflediği pazarda Türkiye yoktur.

Google'ın gayet şahane cihazları var ancak bir türlü Türkiye'ye gelmedi. 🙁

Çok şahane denilmez (tensor çipler batarya sorunu vs) ama yazılımı güzel yani Türkiye'ye gelse güzel olurdu ama çok isteyen nothing kullanabilir şu an.

Google, Dogu Avrupa'ya getirme konusunda biraz mesafeli davraniyor.

Ama Turkiye bazinda baktiginizda getirmemeleri icin cok sebep var aslinda. Google bu "a" modelleri haric amiral segmente oynuyor. Bu da Samsung ve Apple'in at kosturdugu mekana girmek demek. Cogu Cinli firma da hala amiral getirme konusunda temkinli davraniyor fark ettiyseniz. Teknoloji ile ilgilendiginiz icin adini duyuyorsunuz ama halkin cogu cihazlarin varligini bilmiyor bile. Firmanin Turkiye bazinda bir suru masraf yapmasina degmezdi.

Google, dogu Avrupa'ya getirme konusunda biraz mesafeli davraniyor.

Ama Türkiye bazinda baktiginizda getirmemeleri icin cok sebep var aslinda. Google bu "a" modelleri haric amiral segmente oynuyor. Bu da Samsung ve Apple'in at kosturdugu mekana girmek demek. Cogu cinli firma da hala amiral getirme konusunda temkinli davraniyor fark ettiyseniz. Teknoloji ile ilgilendiginiz icin adini duyuyorsunuz ama halkin cogu cihazlarin varligini bilmiyor bile. Firmanin Türkiye bazinda bir suru masraf yapmasina degmezdi.

Türkiye de çoğu kişinin bilmeme nedeni Google'ın burada sadece tarayıcı olarak bulunmasından dolayı olabilir mi hocam?
Pixel telefonları ve diğer teknolojik aletleri yok hocam. Varsa chromecast var o kadar.
Şimdi bu halkın bilmemesi normal değil mi? Geçmişte bu insanlar Çinli firmaları bilmiyordu ama ülkeye geldiler pazarlama yaptılar ve artık bilmeyeni yok.

@Aakons, pazarlama ile belli bir seviyede taninirlik mumkun ama bu segmentte tutunacak kadar bir kitleye erismek zor. Cinli firmalari da acikcasi hala cogu kisinin isimden ote bildigini sanmiyorum. Amiral segmentte hic sanmiyorum.

@Aakons, pazarlama ile belli bir seviyede taninirlik mumkun ama bu segmentte tutunacak kadar bir kitleye erismek zor. Cinli firmalari da açıkçası hala cogu kisinin isimden ote bildigini sanmiyorum. Amiral segmentte hiç sanmiyorum.

Ama Google'ın ismi var. Bu ülkede Google'ı bilmeyen yok. Şahsen işleri Çin firmalarına göre daha kolay.
Yani insanlar ismini bilecek zaten. Burada ne kadar uzun dururlarsa ve herkesin gözüne girerlerse o kadar iyi.
Yani biz burada konuşsak bile adamların belirlediği pazarda bulunmuyoruz. Yaptıkları telefonlarda bunu gösteriyor zaten.