Telefonlara öylesine göz gezdirdim, Google Pixel çıktı karşıma. TR'de yok diye biliyorum. Kullanan veya bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi?

İyi Sosyaller.

Kamerası ve yazılımı iyi bir telefon, onun dışında alınabilirliği yok. Fiyatı düzgün olursa alınabilir fakat bir S25 Ultra veya iPhone 16 Pro Max fiyatını asla haketmiyor.

İşlemcisi yeterli seviyede denilebilir bence, ancak oyun oynayan kişiler için kesinlikle alınacak son telefon olmalı.

Kaliteli olduklarını duydum. Pixel Experience ve PixelOS gibi Port ROM kullanarak az çok nasıl bir işletim sistemine sahip olduklarını biliyorum.

Ana uygulamalar, Google hizmetlerine ait uygulamalardan oluşuyor.

Örneğin;
Pixel Launcher
Google Duvar Kağıtları
Google Mesajlaşma
Google Dailer
Google Hesap Makinesi
Google Files

Arayüz sade Android arayüzüne biraz benziyor. Tabii LineageOS kadar sade değil.

One UI'den sonra tek beğendiğim ROM diyebilirim. Sade ve görseli iyi olması benim açımdan gerçekten iyi.

Google'in kendisi telefon uretmiyor. Anlastigi firmalara urettiyor. Mesela cok eski modellerini LG'ye falan urettirirdi. Bu arada duzenli guncelleme almasi disinda bir olayi yok.

Hazır marka bilgisayar gibi mi olarak düşünmek lazım?
Google'in Apple gibi kendi chip'ini vb dizayn ettirecek bir altyapisi yok. Android için ortalama ustu parcalardan bir telefon dizayn ettirip Cinli firmalara yaptiriyor. Sonucta Android'i ureten kendisi, saf Android denen oyuncaklari cok olmayan, oldukca hizli olan bir Android dagitimiyla satiyor. Amerika'daki pazar payi %2.4. Apple'in %50, Samsung'unki ise %20. Kendi ulkesinde bile %2.4 satiyorsa sen anla iste.

2.5 senedir Pixel 7 kullanıyorum. Yurtdışından gidip kendim satın aldım. Yazılım konusunda çok güzel temiz deneyim sunuyor. Donanımı da günlük kullanım için fazlasıyla yeterli. Oyun oynayan biriyseniz tatmin etmeyebilir. Günümüz amiral gemisi telefonların günlük kullanım performanslarında gözle görülür fark yok. O yüzden sentetik testlerden çıkan rakamlara bakıp yorumlarda bulunmayın.

Başka sorularınız varsa yanıtlayabilirim.