Google Pixel nasıldır?

Tensor sebebiyle üstüne uzun düşünülmesi gereken cihazlar. Fiyatları da gayet yüksek. Geriye kalan noktalarda ise gerçekten iyi telefonlar.

Tensor sebebiyle üstüne uzun düşünülmesi gereken cihazlar. Fiyatları da gayet yüksek. Geriye kalan noktalarda ise gerçekten iyi telefonlar.
Tensor işlemcilerin sunduğu performans fazlasıyla yeterli. Oyun için ideal olmayabilirler zaten böyle bir iddiası yok. Herkes oyun oynamıyor.

Telefonlara öylesine göz gezdirdim, Google Pixel çıktı karşıma. TR'de yok diye biliyorum. Kullanan veya bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi?

İyi sosyaller.

Pixel 9 serisi alınabilinir. Yazılım güzel. Ama işlemciler berbat ve kamerası iyi.
Pixel 10 serisi sorunlarla dolu önermem.

Pixel 9 serisi alınabilinir. Yazılım güzel. Ama işlemciler berbat ve kamerası iyi.
Pixel 10 serisi sorunlarla dolu önermem.
İşlemciler berbat değil gayet yeterli. Pixel 10 serisi henüz yeni çıktı. Kalite güncellemelerini henüz almadı.

Şu hiçbir işe yaramayan sentetik testlerdeki rakamlara bakıp işlemcileri değerlendirmeyin. Gerçek dünya testlerine ve gerçek kullanıcı geribildirimlerine bakın.

Yakın zamanda Pixel 10 Pro alabilirim.

İşlemcileri şu anki 8 Elite ve 8 Elite gen 5'ten kötü.
Ekranda sorunlar çıkıyor ve parmak izi algılamama sorunu var.
Pixel 9 Pro alırım yeterli.

Günlük kullanım ve sosyal medya için fazlasıyla yeterli ama eskiden Google Drive da sınırsız depolama alanı vardı pixel 7 çıktıktan sonra sonlandırdılar diye biliyorum.

Fiyatını hak ettiğini düşünmüyorum benzer fiyata daha iyi telefonlar var ve ben yazılıma o kadar takılmıyorum çoğu markanın belli bir modelden sonra yazılımı kötü bile olsa çok nadir sıkıntı yaşıyorsun mesela ben Xiaomi 15 kullanıyorum 5-6 kez gözle görülür sıkıntı yaşadım onlar da son gelen güncellemelerden sonra oldu buradan da kötü yazılım olduğu anlaşılıyor zaten.

Madem oyle, dunya testlerine bir goz atalim. Kaynaklari soracak olanlar icin bolca Golden Reviewer ve Dame'in kaynaklarini kullanacagim. G3 ve G4'e birer goz atalim. Ilk olarak Genshin Impact hakkinda konusalim:

Bu Dame Tech'in degerleri:

Bu da GR'nin:

Pixel 8 Pro'nun grafigini birakayim, sadece degerden ibaret kalmasin:

Kiyaslama olmasi acisindan bu da S23'un:

GR bu verileri ve asagidaki verileri bizzat anakarttan inceleyerek elde ediyor. Bu sefer de cekirdek cekirdek yuklerde elde edilen verimlere bakalim:

Big core dedigi prime cekirdek. Yani bu degerler en guclu cekirdegin verimini belirtir.

Bu degerler de verimlilik cekirdekleri degil, kalan "mid-core"larin degerini verir. Gordugunuz gibi hicbir cekirdek yukte adamakilli verim sunamiyor.

Bunlarin sebebi Google'in SoC tasarimlarini performans iddiasinda bulunmayarak yapmasi. Bu seneye kadar UFS'te atilimda bulunulmadi mesela. Veya G4'un onbelleklerine baktigimizda da gorebiliyoruz bunu. Asagidaki CPU'nun die shot'i.

L2'ler doneminde cogu rakibinde daha buyuktu. Hatta rakiplerinden kucuk kalan Exynos 2400'de bile 4 kati bulunuyor her bir cekirdek basina. Bu onbelleklerin kucuklugu darbogazi kolaylastiriyor. SoC tarafinda son birkac senedir en buyuk atilimlar da bu yonde calisiyor. Son senedir herkes onbellegi devasalastirma derdinde ve faydasini goruyoruz. Ayrica hepimizin bildigi klasik Samsung Foundry sorunlari da var. Qualcomm dili yandigi gibi terk etti ve Google da bunu yapti bu sene. G5 hakkinda niye konusmadin diye soracaklar icin henuz yeterli verim yok elimde. Umarim daha iyi grafikler sunacaktir.

Bunlar Pixel tercih etmemek icin bir sebep degil tabii ki. Ama SoC tarafinda geride kaldiklarini bilmek lazim.

Performans anlamında geride olduğunu kimse inkar etmiyor. İşlemciler her sene güçleniyor ancak performans farkları günlük kullanımı etkileyecek düzeyde değil. Hiç kimse telefonları gün boyunca tam yükte kullanmıyor. Veya CERN'deki büyük hadron çarpıştırıcısından çıkan verileri telefonlarımızda işlemiyoruz. Günün sonunda günlük kullanımda sunulan deneyim önemli kalıyor. Şarj süreleri ve ısınma Android 14'e kadar sorundu ancak onu da kernel ve diğer yazılım güncellemeleriyle çözdüler. Ve düzenli olarak GPU sürücülerini güncelliyorlar. Diğer telefonlar ne kadar ısınıyorsa o kadar ısınıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…