Google Pixel neden Türkiye'ye gelmiyor?

Wrt32

Becerikli
Yani aslında iPhone satılıyor, bence Samsung'a göre daha iyi bir rakip ama neden bir türlü Türkiye'ye gelmiyor? Hindistan'da satılıyor ve işin saçmalığı, Hindistan'da Redmi, Xiaomi, OPPO, Realme, Nothing falan kullanılıyor. Böyle Google Pixel kullanan sayısı çok az ama adamlar Türkiye pazarına gelmiyor.

Yurt dışı IMEI kaydı falan olmasa yurt dışı veya 2. el düşünüyorum ya da yazılım ile IMEI mi atsam onu da düşünüyorum çünkü Google Pixel bence Android en sade ve optimize ve Custom ROM 0 sorun yaratan nadir telefonlardan biri. OnePlus'da da buna benzer telefon var ama sanırım Türkiye'de satışı yok.

Evet asıl soru neden Pixel serisi gelmiyor en son işte Vodafone getirecek Türk Telekom operatörler satacak denmişti sonra sustu herkes.

Satmaz çünkü. Türk piyasasını şu an Samsung, Xiamoi ve iPhone elinde tutuyor. Google bu konuda en kârlı olacağı ülkeleri seçmiş olabilir. Belki ilerde gelir mi? Gelir niye gelmesin. Ama şu an değil. Ve gelse de çok pahalı olur bence orjinal fiyatına göre.

Türkiye pazarının yüksek vergilendirmesi yüzünden girmiyorlardır.

Oraya Nothing de ekleyelim.

Doğu Avrupa, orta doğuya gelmiyor adamlar.

Nothinginde çekilmesi yakındır. Kullanan kimseyi görmedim.

Yok onlar daha çekilmez.

@Wrt32, Nothing cihazlarda kısıtlama yok bu arada.

Ayrıca çoğu Nothing cihazı custom AVB key desteği sunuyor. ROM değişikliği yapsanız bile BL kapatabiliyorsunuz yani.

Gelecek bir ton reklam bütçesi ayıracak, uygulamalarının altyapısını hazırlayacak ve zaten pahalı olan telefon bir de üstüne bir ton vergi ile fiyatı iPhone kadar olacak. Türkiye'de tanınmış bir ürün değil baştan aşağı sıfırdan tanıtması gerekecek ve bu uzun iş muhtemelen bu fiyat yükünün altından kalkmak istemiyor yani pazar payını bu kadar büyütebileceğini düşünmüyor. Daha fiziksel ofis açma durumu, servis için anlaşma vs. de var yani altından kalkmaya değer bulmuyor.

HTC ya da Sony olsa en azından böyle bombastik ilginç telefonlar olurdu.
LG buraya eklemiyorum, kullanıcıların dediği anakart sorununu hiç düzeltmediler.
O zaman düşünülebilir, o Google API ve Netflix sorun olmasa alınabilir bence.

Hocam herkes Google servis kullanıyor. Play Store, YouTube veya Google ana menüsüne bildirim ya da reklam eklese zaten hemen tanınır, "Aa bu Google telefon" diye tabii bence reklam değilde vergi ve fiyatan dır.

--------‐--------------------------------‐------------------------------‐------------------------------‐------------------------------‐------------------------------‐------------------------------‐-----------

Ayrıca çoğu Nothing cihazı custom AVB key desteği sunuyor. ROM değişikliği yapsanız bile BL kapatabiliyorsunuz yani.
Nothing Phone 2 almak mantıklı mı? İstediğim custom ROM desteği falan da var, beğendim.
Aslında başta iPhone 17 iyi gibi beğendim ama korktum. Şimdi ödeyeceğim, fiyat düşerse bozulursa parası üzer ya, 16e mı? alsam dedim. Boyut benim istediğim gibi ama işte ileride ya da kullanımda çok kısıldığını düşünüyorum. Evet, normal kullanımda ben bile anlamam ama işte korkuyorum.(Çentik ve geniş açı çok kullanmıyom ana kamera yeterli gibi.)
Ama Nothing 2 düşünülebilir. Olmadı, çekilirse 16e 17e alırım.
Samsung almayacağım, o Knox olayından sonra yok. Xiaomi bootloader açarken canım çıktı, zaten diğer çinli firmalar benzeri.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…