AshDex

Çalışkan
Yer
Türkiye
Arkadaşlar bildiğiniz uzere Google telefonun çevrimdışı olsa bile fabrika ayarlarına sıfırlama isteği atabiliyorsunuz. Çevrimiçi olunca direkt sıfırlanıyor. Bunu nasıl yapıyorlar? Hangi kodu kullanıyorlar veya hizmeti? Bu biraz tehlikeli mi hesabinizi başkası calsa telefonu sifirlayabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hesabının güvenliğinden sen sorumlu olduğun gibi, cihazdaki Google Hizmetleri aracılığı ile yapılıyor. Cihazındaki Google ayarlarından Cihazımı Bul özelliği (cihazdan cihaza farklı isimlere sahip olabilir) kapatılarak bunu engelleyedebilirsin.

Google Hizmetlerinin cihazında tam yetki denilemese de çok geniş ve kritik yetkileri var.

Hesabının güvenliğinden sen sorumlu olduğun gibi, cihazdaki Google hizmetleri aracılığı ile yapılıyor. Cihazındaki Google ayarlarından cihazımı bul özelliği (cihazdan cihaza farklı isimlere sahip olabilir) kapatılarak bunu engelleyedebilirsin.

Google hizmetlerinin cihazında tam yetki denilemese de çok geniş ve kritik yetkileri var.

Ben zaten mesela ikinci doğrulama cihaz doğrulama bir sürü şey açık bende babam sağ olsun kendi telefonuna virus sokmuş Google ile sıfırlandı çalan kişi de sifreyi sıfırlamis ikinci doğrulama olmadığı için şimdi iki saat ROM atmakla uğraşacağım bin defa dedim ona iki faktörlü doğrulamayi aç bilmedigin uygulamayı indirme siteye girme diye.

Nasıl yaptığını bilmiyorum ama ne kadar hayat kurtarıcı olduğunu çok iyi biliyorum. Bu yaz telefonum çalındı ve uzaktan sıfırlamamı sağladı bu araç. Olmasaydı bayağı başım ağrıyacaktı.

Eski telefonum bozuldu ben de deneyeceğim.

Nasıl yaptığını bilmiyorum ama ne kadar hayat kurtarıcı olduğunu çok iyi biliyorum. Bu yaz telefonum çalındı ve uzaktan sıfırlamamı sağladı bu araç. Olmasaydı bayağı başım ağrıyacaktı.
Geçmiş olsun, telefon bulundu mu?

Geçmiş olsun, telefon bulundu mu?
Bulunmadı hocam, pansiyonun sahilinde çalındı ve kamera yoktu maalesef. Sahilde anlık insan sayısı 5'i geçmeyecek kadar sakin bir yerdi, bir tane elemanın tekinin de çalası gelmiş. Neyse ki aşırı eskimiş bir Realme 7'ydi. Kendine hayrı yok telefonun, çalarken ne düşündü acaba. Banka hesaplarımı ve forum hesabım dahil internete dair bütün varlığımı 1-2 haftalığına kaybettikten sonra işleri yavaş yavaş çözdüm. Telefonun en son sinyalini de Steam Guard'dan Antalya olarak alabildim, Muğla'dan çalıp Antalya'ya götürmüş eleman.

Bulunmadı hocam, pansiyonun sahilinde çalındı ve kamera yoktu maalesef. Sahilde anlık insan sayısı 5'i geçmeyecek kadar sakin bir yerdi, bir tane elemanın tekinin de çalası gelmiş. Neyse ki aşırı eskimiş bir Realme 7'ydi. Kendine hayrı yok telefonun, çalarken ne düşündü acaba. Banka hesaplarımı ve forum hesabım dahil internete dair bütün varlığımı 1-2 haftalığına kaybettikten sonra işleri yavaş yavaş çözdüm. Telefonun en son sinyalini de Steam Guard'dan Antalya olarak alabildim, Muğla'dan çalıp Antalya'ya götürmüş eleman.
Neyse ki eskiymiş. Geçen gün hesapta gidebilirdi :)