Dedim ki bu aralar boş zamanım çok, Android uygulama geliştirip Google Play mağazasına yükleyeyim. Hemen geliştirici hesabı satın aldım. Satın alım esnasında kimlik doğrulama olacağı, ondan sonra uygulama yükleneceği söylendi. Tamam, kabul ettim.

Hesap başlığında kocaman “To publish apps, finish setting up your developer account” yani “Uygulamaları yayınlamak için geliştirici hesabınızın kurulumunu tamamlayın” yazıyor. Sonra internette ne göreyim: Uygulama yükleyebilmek için 12 kişi (internette 20 yazıyor) bulup bunlara linki gönderip denettirirsem, ancak öyle uygulamam yayınlanıyormuş. Ben hobi olarak uygulama geliştirmeye başlamıştım. 20 kişiyi nereden bulacağım? Bir de bunlar için paralı testçi mi bulacağım? Geliştirici hesabı oluşturmayı düşünüyorsanız bunu iki defa düşünün.

Hesap satın alırken parayı öde, hesabı doğrula, tamam diyorsun; sonra da 20 kişi bulmadan uygulamanı yayınlamam diyorsun. Zaten uygulama denetimi yapıyorsun, yani bu yanıltıcı ve aldatıcı bilgi.

Google’a yetkisiz ödeme diye itiraz ettim. Bankaya kusurlu hizmet olarak ödeme itirazı yaptım. Sonra bankaya bu iki resimdeki kanıtları ödeme itiraz e-postası olarak gönderdim. Bakalım sonuç ne olacak. Birkaç sene önce Telegram Premium aboneliği almıştım; premium abonelerin indirme hızları artıyor diye. Sonra indirme hızı değişmeyince bankaya ödeme itirazı yapıp parayı geri alabilmiştim, tabi 3-4 ay sonra. Google Play Console mağduru oldum. :)

x1.webp
x2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer geliştirdiğin uygulama açık kaynak ise F-Droide paylaşabilirisin belki onlardada bazı şartlar var ama uygulama yayınlamak tamamen ücretsiz diye biliyorum.

Aynı sorundan bende müzdaribim. 2 farklı oyunum var ama tester bulamadığım için yayınlayamadım hala. Çevremde android kullanan yok ne yapacağım diyorum sürekli aynı cevabı alıyorum.

güncelleme:

google yetkisiz ödemeyi reddetti. bende direkt eposta yazarak durumu ve kanıtları gönderdim. hala ziraat bankası ödeme iade talebim açık. yapılabiliyorsa tüketici hakem heyetine başvuracağım.

Test kısmı sadece uygulamayı indirip bir kez çalıştırmaları yeterli. Sonrasında belirli bir bekleme süresi vardı o süre dolana kadar silmemeleri lazım uygulamanızı. Ben ilk projemi bu şekil yayınladım.

Ayrıca kurumsal hesap açarsan veya eski tarihli google console hesabın varsa bu teste tabi tutmuyor.

güncelleme: dün https://support.google.com/googleplay/android-developer/gethelp bu adres kısmından "Delete Accout" seçip, eposta ile iletişim kurdum. 12 testçi sebebiyle hesabımın kapatılıp, 25 doların iade edilmesi talebini göndermiştim. Şimdi mesaj geldi. hesap kapanmış, iade yapılacak diye. Yedirmedim 25 dolarımı. :alkış:

Dosya Ekleri

• 111.webp
    111.webp
    32,3 KB · Görüntüleme: 61
Test kısmı sadece uygulamayı indirip bir kez çalıştırmaları yeterli. Sonrasında belirli bir bekleme süresi vardı o süre dolana kadar silmemeleri lazım uygulamanızı. Ben ilk projemi bu şekil yayınladım.

Ayrıca kurumsal hesap açarsan veya eski tarihli Google Console hesabın varsa bu teste tabii tutmuyor.

Ben 0 tester ile 15 kere yolladım uygulamayı incelemeye 16.da kabul ettiler geçen gün bıktılar herhalde :D