Google Play ve Galaxy Store'dan virüs bulaşması mümkün mü?

Gezegen5

Becerikli
Bu bahsettiğim yerlerden indirilen uygulamalardan virüs bulaşması mümkün mü? Oyun indirirken ne olur ne olmaz diye hep en çok indirilen oyunları indiriyorum ama sayıca biraz daha az indirilenlerden de indirmek istediklerim var ve çok fazla indirilmedikleri için indirmeyim diyorum. Dediğim gibi buralardan virüs bulaşması mümkün mü? Veya en fazla hangi verileri alabilirler?

Bu Google Play'den indirdiğim oyunlar için ve Galaxy Store'u kullanmak için (Samsung cihazının uygulamalarını güncellemek için) rastgele isim ile mail açmıştım yani gerçek adım soyadım yok mail'de ve oyunlarda ödeme yapacaksam sanal kart kullanıyorum.

Ayrıca bazı oyunlarda ilerlemelerimi kayıtları olası cihaz değişimi durumunda devam edebilmek için oyunları Gmail'e bağlıyorum (Google Play'den indirdiklerim). Böylelikle kayıtlar bozulmuyor format veya cihaz değişimi sonrası. Bu Gmail'e bağladığım 3. taraf uygulamalardan bir sorun olmaz değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin davranışınızla pek olası değil ama mümkün. Google Play'den her gün birçok uygulama kaldırılıyor, denetim konusunda bence yeterliler. Play Protect gibi korumalar bunu için var. İnsanlar bu mağazaları kullanır çünkü kendilerine ait denetim uygulamalarına sahipler.

Bağladığın uygulamalar mail hesabının üzerinde bazı gereksiz izinler istiyor olabilir, yalnızca eğlence amaçlı bir mail kullanabilirsin istersen. Bu durumda bağladığın uygulamaların ne tür izinlerle ne tür yerlere eriştiğini kontrol etmek zorunda kalmazsın.

Son düzenleme:
Evet hocam sırf oyun için böyle bir mail açtım rastgele bir isim ile. Bir de bu 50milyon+, 100milyon+ civarı indirilen oyunlardan bir zahmet bir sorun olmaz değil mi? Elbette dikkatli olmak lazım ama işte bunun için ayrı mail ve sanal kart dışında yapacak başka bir şey yok galiba. Bir de ücretli Bitdefender almak istiyorum ve bu da Google Play'den indirilebiliyor Android cihazlara.
Mesela Steam için gerçek mailim var sonra yine Gmail uygulamasından diğer hesap ekle diyorum ve bu rastgele isimli oyun Gmail'imi oturum aç diyorum. Hem bütün mail hesaplarımı aynı anda yönetiyorum ve hem de oyun hesabı rastgele bir isim.

2-3 tane oyun vardı 10milyon+ indirilmiş, bu rakam da epey yüksek değil mi? Yani bu kadar indirilen bir şeyden kolay kolay sorun olmaz umarım diye düşünüyorum ama işte sorayım dedim forumdakilere

Bazı oyunları maile bağlama sebebim de kayıtlarıma devam edebilmek için. Oynadığım oyunlar arada güncelleme alıyor ve sürekli yenileniyor. Olası cihaz değişimi olsa boşuna gitmesin emeklerim diye bağladım maile.

50 milyon+, 100 milyon+ indirilen oyunlardan bir sorun olmaz değil mi?
Bahsettiğiniz uygulamaların kullanıcı kitlesi yüksek olduğundan çok fazla incelemeye maruz kalır, bu nedenle bu tür uygulamaların kötü amaçlı çıkması daha düşüktür. Bizim burada dikkat etmemiz gereken puana göre uygulama seçmemek, kullanıcı sayısına göre uygulama seçmektir. Bu davranış ile tehdit olasılığını daha minimize etmiş olursunuz. Puan kolaylıkla aldatılabilir, çevremde bu platformlarda uygulama geliştiren arkadaşlar var ve kolaylıkla bu puanları yüksek tutabiliyorlar.

Bir de ücretli Bitdefender almak istiyorum.
Telefonlar için bu tür güvenlik yazılımları önermem, burada tüm güvenlik denetçisi kendinizsiniz. Android uygulamalrın güvenlik ayarlarını çok kurcalamadıkça sizden habersiz bir davranış olması olası değil. Tecrübelerime göre telefonlar için üretilen güvenlik yazılımları tamamen algıyla alakalı, anlamsız. Uzun kullanımda cihaz için zararı bile oluyor, yine de bahsettiğiniz Bitdefender gibi köklü bir şirketin size vaadedip de tersini yaşatacak herhangi bir olumsuzluk beklenmez.

Son düzenleme:
Hocam peki bilgisayarda antivirüs programı gerekli görüyor musun? Bazıları Windows Defender yeter diyor, bazıları buna yetersiz diyor. Oldukça fazla farklı görüşler var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…