Setro

Uzman
Normal bir şekilde YouTube'da geziyordum, telefonuma bu mail geldi. "Şüpheli bir Windows aygıtından" hesabımdan çıkış yapılmış. F5 attım gerçekten de hesabımdan çıkış yapılmış, ardından tekrar giriş yaptım, şifrem değişmemiş. Hesabımda iki aşamalı doğrulama vs. her şey var. Çalınmış olabilir mi?
1766401578953.webp

Normal bir şekilde YouTube'da geziyordum, telefonuma bu mail geldi. "şüpheli bir Windows aygıtından" hesabımdan çıkış yapılmış. F5 attım gerçekten de hesabımdan çıkış yapılmış, ardından tekrar giriş yaptım, şifrem değişmemiş. Hesabımda iki aşamalı doğrulama vs. her şey var. Çalınmış olabilir mi?
Eki Görüntüle 212460

Gerçekten Google mi bunu söylüyor. Maskeleme yapan dolandırıcı olabilir. Microsoft yerine rnicrosoft ya da rmicrosoft diye dolandırıcılar var.

Aklıma gelen olası nedenler:
  • Daha önce hiç giriş yapılmamış cihaz veya tarayıcıda giriş yapılması
  • Cloudflare WARP, VPN gibi proxy hizmetler
  • Ortak kullanım alanı Wi-Fi ağları (Sonuçta aynı IP ile birçok Google işlemi gerçekleşebilir.)
  • Google hesabının tanımlı olduğu Android telefona güvensiz uygulama kurulması

Gerçekten Google mi bunu söylüyor. Maskeleme yapan dolandırıcı olabilir. Microsoft yerine rnicrosoft ya da rmicrosoft diye dolandırıcılar var.
Dolandırıcılar arkadaşın hesabından çıkış mı yapmış?

Aklıma gelen olası nedenler:
  • Daha önce hiç giriş yapılmamış cihaz veya tarayıcıda giriş yapılması
  • Cloudflare WARP, VPN gibi proxy hizmetler
  • Ortak kullanım alanı Wi-Fi ağları (Sonuçta aynı IP ile birçok Google işlemi gerçekleşebilir.)
  • Google hesabının tanımlı olduğu Android telefona güvensiz uygulama kurulması

Dolandırıcılar arkadaşın hesabından çıkış mı yapmış?
1. Wiresock VPN kullanıyorum. VPN'in bana verdiği IP'den Google'a ilk kez giriş yaptığım için olabilir mi? Gayet normal bir şekilde kullanıyordum.
2. Wiresock VPN kullanıyorum demiştim zaten
3. Ortak kullanım alanından girmedim, normal her zamanki gibi evimden ve bilgisayarımdan girdim.
4. iOS kullanıyorum. Google hesabım bir iPhone telefona bağlı.

1. Wiresock VPN kullanıyorum. VPN'in bana verdiği IP'den Google'a ilk kez giriş yaptığım için olabilir mi? Gayet normal bir şekilde kullanıyordum.
2. Wiresock VPN kullanıyorum demiştim zaten
3. Ortak kullanım alanından girmedim, normal her zamanki gibi evimden ve bilgisayarımdan girdim.
4. iOS kullanıyorum. Google hesabım bir iPhone telefona bağlı.
VPN hizmeti varsa çok normal bir durum o zaman.

Normal bir şekilde YouTube'da geziyordum, telefonuma bu mail geldi. "şüpheli bir Windows aygıtından" hesabımdan çıkış yapılmış. F5 attım gerçekten de hesabımdan çıkış yapılmış, ardından tekrar giriş yaptım, şifrem değişmemiş. Hesabımda iki aşamalı doğrulama vs. her şey var. Çalınmış olabilir mi?
Eki Görüntüle 212460

Büyük ihtimalle hesap çalınmadı. Google şüpheli bir giriş görünce seni otomatik çıkış yaptırmış. Sen yeniden girebildiğine ve iki aşamalı doğrulama olduğuna göre sorun yok. Yine de güvenlik etkinliğine bak tanımadığın cihaz yoksa tamamen güvendesin. Demektir.

Büyük ihtimalle hesap çalınmadı. Google şüpheli bir giriş görünce seni otomatik çıkış yaptırmış. Sen yeniden girebildiğine ve iki aşamalı doğrulama olduğuna göre sorun yok. Yine de güvenlik etkinliğine bak tanımadığın cihaz yoksa tamamen güvendesin. Demektir.
Kontrol ettim hepsini. Google hesabında şüpheli bir cihaz yok. Windows üzerinde aktif 1 oturum var o da benim bilgisayarım, iPhone'da 1 adet o da benim telefonum.

VPN hizmeti varsa çok normal bir durum o zaman.
Yaklaşık 4-5 aydır kullanıyordum ama. İlk defa böyle bir durum yaşandı.

Kontrol ettim hepsini. Google hesabında şüpheli bir cihaz yok. Windows üzerinde aktif 1 oturum var o da benim bilgisayarım, iPhone'da 1 adet o da benim telefonum.

Yaklaşık 4-5 aydır kullanıyordum ama. İlk defa böyle bir durum yaşandı.

Bu çok normal. Google bazen aylar sonra bile tek bir şüpheli hareket görse hemen çıkış yaptırmanı ister ya da önerir senin cihazında, internetinde veya Google'ın kendi sisteminde bir güvenlik tetikleyicisi olmuş olmalı.
Yeniden giriş yapabildiysen ve iki aşamalı doğrulaman varsa hesap büyük ihtimalle güvende. Tanımadığın bir giriş görünmezse endişe etmene gerek yok.

Normal bir şekilde YouTube'da geziyordum, telefonuma bu mail geldi. "Şüpheli bir Windows aygıtından" hesabımdan çıkış yapılmış. F5 attım gerçekten de hesabımdan çıkış yapılmış, ardından tekrar giriş yaptım, şifrem değişmemiş. Hesabımda iki aşamalı doğrulama vs. her şey var. Çalınmış olabilir mi?
Eki Görüntüle 212460
Bu çok normal.