Superuser do 24
Çalışkan
- Makaleler
- 4
YubiKey kullananların gerçek kullanıcı deneyimlerini merak ediyorum.
Özellikle YubiKey 5 NFC ve YubiKey 5C NFC arasında kaldım. Kullanım amacım Proton Pass/Proton hesabı, GitHub, Google gibi hesaplarda FIDO2/passkey kullanmak; ileride Linux, SSH, GPG gibi taraflara da girebilirim.
Merak ettiğim konular:
Özellikle YubiKey 5 NFC ve YubiKey 5C NFC arasında kaldım. Kullanım amacım Proton Pass/Proton hesabı, GitHub, Google gibi hesaplarda FIDO2/passkey kullanmak; ileride Linux, SSH, GPG gibi taraflara da girebilirim.
Merak ettiğim konular:
- Günlük kullanımda gerçekten pratik mi, yoksa bir süre sonra uğraştırmaya başlıyor mu?
- USB-A mı USB-C mi tercih ettiniz? Sonradan “keşke diğerini alsaydım” dediğiniz oldu mu?
- USB-C modeli USB-A adaptörle kullanırken sorun yaşayan oldu mu?
- NFC tarafı telefonlarda ne kadar sorunsuz çalışıyor?
- Windows ve Linux’ta deneyiminiz nasıl?
- Proton, GitHub, Google vb. servislerde herhangi bir uyumluluk problemi yaşadınız mı?
- Anahtarı sürekli yanınızda taşımak rahatsız ediyor mu? Anahtarlıkta dayanıklılığı nasıl?
- Anahtarı kaybetme ihtimaline karşı nasıl bir yedekleme düzeni kullanıyorsunuz? İki fiziksel anahtar almak sizce gerekli mi?
- YubiKey 5 Series’in ekstra özelliklerini (TOTP, PIV, OpenPGP, SSH vb.) gerçekten kullanan var mı, yoksa çoğu kişi için Security Key serisi yeterli mi?
- Uzun süredir kullananlar için: şimdi yeniden alacak olsanız hangi modeli alırdınız?