Aklımı okuyup o şifreyi elde edebilecek biri varsa alnından öperim. Şifre yöneticisi kullanan birinin kafasında tutacağı tek şifre onun şifresi olacaktır. Ayrıca şifre yöneticisini iki adımlı doğrulama koduyla koruyoruz. Elbette onlar da uçtan uca şifreli.

Hocam peki diyelim kötü ihtimal o şifre yöneticisinin şifresini unuttuk o zaman ne yapacağız?

7ZIP pek farkı yok hocam? Oda yerel iyi şifreleme yapıyor. Çok fark yok ki aralarında?

Sen şifre yöneticilerinin nasıl çalıştığını tam bilmiyorsun ondan fark yok sanıyorsun. Örnek veriyorum Bitwarden kullanıyorsun. Tarayıcı eklentisini kurmuşsun. Bir siteye giriş yapmak istediğin zaman sana soracak otomatik dolduralım mı? Şifre değiştirdiğin zaman soracak şifreyi güncelleyelim mi? Ayrıca mobil uygulaması da var. Herhangi bir şifre yöneticisiyle 7ZIP kıyaslanamaz bile. Çünkü 7ZIP bu dediklerini yapamaz. Elmayla armudu kıyaslamak gibi bir şey bu.

Sen şifre yöneticilerinin nasıl çalıştığını tam bilmiyorsun ondan fark yok sanıyorsun. Örnek veriyorum Bitwarden kullanıyorsun. Tarayıcı eklentisini kurmuşsun. Bir siteye giriş yapmak istediğin zaman sana soracak otomatik dolduralım mı? Şifre değiştirdiğin zaman soracak şifreyi güncelleyelim mi? Ayrıca mobil uygulaması da var. Herhangi bir şifre yöneticisiyle 7ZIP kıyaslanamaz bile. Çünkü 7ZIP bu dediklerini yapamaz. Elmayla armudu kıyaslamak gibi bir şey bu.

Hocam benim amacım zaten oto doldurma falan değil benim şifrelerimi şifre ile koruması.

Hocam peki yerel olarak hangisini öneriyorsunuz? Ve Google şifre yöneticisi iş görür mü?
Şu an yerel olarak KeePassXC öneriliyor. Açık kaynak kodlu. Google Şifre Yöneticisi de kullanılabilir.

Diğer alternatifler için bu sitelere bakabilirsin.