Yıl olmuş 2025 hala kağıda yazın diyenler var. 150 farklı sitede hesabı olan ve her hesap için farklı farklı 16-20 karakter uzunluğunda şifreler koyan birisi nasıl kağıda not etsin? Kağıt ıslanabilir, yırtılabilir, kaybolabilir. Bu kadar eziyete gerek yok mis gibi çözümler var.

İnternete hiç güvenmemek lazım kullandığın işletim sistemi bile hacklenebilir o program kapanabilir bir sürü ihtimal var kağıt gitsede kurtarma telefonu varsa çok sorun olmaz.

Bakarsan yazılımlarda hacklenebilir.
Şifreli olarak saklandığı için hacklenmesi bir şeyi değiştirmez. Ayrıca yerel de çalışan şifre yöneticileri de var. Her türlü kağıttan daha mantıklı.

@dark_1234 Kullandığım işletim sisteminin hacklenmesi için bilgisayarıma bilmediğim program veya uygulama yüklemem gerekir. Bilinçli bir kullanıcı olduğum için hacklenme ihtimalim kağıdı kaybetme ihtimalimden daha düşük. Şifreni unutursan kurtarma telefonu çoğu zaman işe yaramaz.

Şifreli olarak saklandığı için hacklenmesi bir şeyi değiştirmez. Ayrıca yerel de çalışan şifre yöneticileri de var. Her türlü kağıttan daha mantıklı.

Benim aklıma gelen yöntem txt dosyası olarka şifreleri saklamak ve WinRAR veya 7ZIP ile 20 karakterli çok güçlü bir şifre ile şifrelemek.

@dark_1234 kullandığım işletim sisteminin hacklenmesi için bilgisayarıma bilmediğim program veya uygulama yüklemem gerekir. Bilinçli bir kullanıcı olduğum için hacklenme ihtimalim kağıdı kaybetme ihtimalimden daha düşük. Şifreni unutursan kurtarma telefonu çoğu zaman işe yaramaz.

Telefon işe yarar hocam ilk onca aklında tutabileceğin bir şifre koyarsın 10 saniye sonra güçlü bir şifre ile şifreni değiişirsin sonra şifremi unuttum dersin en son hatırladığın şifreyi sorar sende o eski basit şifreyi yazarsın sonra kod gelir kurtarılır.

Benim aklıma gelen yöntem txt dosyası olarka şifreleri saklamak ve WinRAR veya 7ZIP ile 20 karakterli çok güçlü bir şifre ile şifrelemek.
Bunun yerine yerel olarak çalışan Keepass gibi şifre yöneticisi kullan. Tarayıcı eklentisi istersen kurarsın istemezsen kurmazsın.

Hocam pek bir farkı yok 7 ZIP'te açık kaynaklı bir yazılım pek fark olmaz diye düşünüyorum.
Baya fark var aslında. Keepass bir şifre yöneticisi. 7-zip ise böyle bir mantıkla çalışmıyor. Keepass ile güçlü şifreler oluşturabilirsin. Entropisi yüksek şifreler için bir şifre yöneticisi lazım. Syncthing gibi açık kaynaklı senkronizasyon uygulamaları ile buluta ihtiyaç kalmadan telefonunla bilgisayarın arasında eşitleme yaparak kullanabilirsin.

@dark_1234 Kullandığım işletim sisteminin hacklenmesi için bilgisayarıma bilmediğim program veya uygulama yüklemem gerekir. Bilinçli bir kullanıcı olduğum için hacklenme ihtimalim kağıdı kaybetme ihtimalimden daha düşük. Şifreni unutursan kurtarma telefonu çoğu zaman işe yaramaz.
Şifreni unutsan ve kağıt kaybolursa şifreni değiştirebilirsin.

Şifreni unutsan ve kağıt kaybolursa şifreni değiştirebilirsin.

Uçtan uca şifreleme sağlayan uygulamalar da şifreni unutursan şifre değiştirme şansın yok. Mesela geçen gün telefon değiştirdim WhatsApp mesajlarını şifrelemek için kullandığım şifreyi unuttum ve mesajların tamamı gitti.

Uçtan uca şifreleme sağlayan uygulamalar da şifreni unutursan şifre değiştirme şansın yok. Mesela geçen gün telefon değiştirdim WhatsApp mesajlarını şifrelemek için kullandığım şifreyi unuttum ve mesajların tamamı gitti.
Destek veya şifremi unuttum diye bir şey var. Bu senin sorunun.

Telefon işe yarar hocam ilk onca aklında tutabileceğin bir şifre koyarsın 10 saniye sonra güçlü bir şifre ile şifreni değiişirsin sonra şifremi unuttum dersin en son hatırladığın şifreyi sorar sende o eski basit şifreyi yazarsın sonra kod gelir kurtarılır.
Şifre yöneticileri zaten çok güçlü şifreleme algoritmaları kullanıyor. RAR ile sıkıştırıp şifre koymak güvenli yapmaz.