Selam arkadaşlar,
Hosting fiyatlarının ciddi oranda artması nedeniyle tamamen ücretsiz bir seçenek olan Google Sites üzerinden ilerlemeyi düşünüyorum. Platformun tasarım anlamında kısıtlı olduğunun farkındayım ancak HTML "embed" özelliğiyle belirli bölümleri kendimce özelleştirebiliyorum. Yine de kullanım noktasında kafama takılan birkaç soru var:
1. Arayüz kısıtlamaları: Sitenin sol alt kısmında bulunan "?" simgesi ve çoğu zaman işlevsiz kalan arama kutusu görsel bütünlüğü bozuyor. Bunları tamamen kaldırmanın veya kamufle etmenin bir yolu var mı? Sizce bu durum kullanıcı deneyimi açısından çok büyük bir eksi mi?
2. Tasarım ve HTML esnekliği: Sadece HTML/JS kullanarak kısıtlı şablonların dışına çıkmak ne kadar mantıklı? Bir noktadan sonra platformun yapısı modern bir görünüm elde etmeye engel olur mu?
3. Ücretsiz alternatifler: Netlify veya Vercel gibi platformların trafik (bant genişliği) kotalarıyla uğraşmak yerine, Google Sites'ın sunduğu sınırsız trafik avantajı için bu eksilere katlanmaya değer mi? Yoksa "hosting ucuza gelsin" derken profesyonellikten çok mu ödün vermiş olurum?
Kişisel projeler veya tanıtım sayfaları için Google Sites'ı hala önerir misiniz, yoksa bu devirde başka bir ücretsiz yola mı sapmalıyım?
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.