Google Sites kullanılır mı?

29835

Becerikli
Selam arkadaşlar,

Hosting fiyatlarının ciddi oranda artması nedeniyle tamamen ücretsiz bir seçenek olan Google Sites üzerinden ilerlemeyi düşünüyorum. Platformun tasarım anlamında kısıtlı olduğunun farkındayım ancak HTML "embed" özelliğiyle belirli bölümleri kendimce özelleştirebiliyorum. Yine de kullanım noktasında kafama takılan birkaç soru var:

1. Arayüz kısıtlamaları: Sitenin sol alt kısmında bulunan "?" simgesi ve çoğu zaman işlevsiz kalan arama kutusu görsel bütünlüğü bozuyor. Bunları tamamen kaldırmanın veya kamufle etmenin bir yolu var mı? Sizce bu durum kullanıcı deneyimi açısından çok büyük bir eksi mi?

2. Tasarım ve HTML esnekliği: Sadece HTML/JS kullanarak kısıtlı şablonların dışına çıkmak ne kadar mantıklı? Bir noktadan sonra platformun yapısı modern bir görünüm elde etmeye engel olur mu?

3. Ücretsiz alternatifler: Netlify veya Vercel gibi platformların trafik (bant genişliği) kotalarıyla uğraşmak yerine, Google Sites'ın sunduğu sınırsız trafik avantajı için bu eksilere katlanmaya değer mi? Yoksa "hosting ucuza gelsin" derken profesyonellikten çok mu ödün vermiş olurum?

Kişisel projeler veya tanıtım sayfaları için Google Sites'ı hala önerir misiniz, yoksa bu devirde başka bir ücretsiz yola mı sapmalıyım?

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Kişisel projeler veya tanıtım sayfaları için Google Sites'ı hala önerir misiniz, yoksa bu devirde başka bir ücretsiz yola mı sapmalıyım?
Hosting fiyatları cidden cep yakıyor, fakat profesyonellik mevzusundan ötürü sitenin temasını söylemeseydin GS önermezdim.

Ama portfolio, tanıtım sayfası için gayet kullanılabilir durumda, bence yeterli.

Hosting fiyatları cidden cep yakıyor, fakat profesyonellik mevzusundan ötürü sitenin temasını söylemeseydin GS önermezdim.

Ama portfolio, tanıtım sayfası için gayet kullanılabilir durumda, bence yeterli.

Maalesef öyle bir hosting 1 bin lira veriyorsun 1GB depolama alani veriyor domain dahil değil bende zaten domain var benimki daha başkaların yaptığı Türkçe yamaları bir siteye toplamak arşiv gibi dusunebiliriz izin alarak tabii ki mesela forumlarda gezen çoğu yama guvenilir ama markası yok diye guvenilmiyor dün açtığım Resident Evil 2 remake Türkçe yama gibi birisi yapmış pak halinde ona güvenli değil diyorlar en güvenli yola bile bazıları da forumları bilemediği için Google'da arıyorlar eskileri buluyorlar.

Bence yapılır basit olsun çok uğraşmayayım diyorsan yapılır.

HTML çıktı alıp githubdan domain alabiliyorsun.

Bence yapılır basit olsun çok uğraşmayayım diyorsan yapılır.

HTML çıktı alıp GitHub'dan domain alabiliyorsun.

Onu denedim GitHub para istiyor site acman için abonelik netlifyde 300 MB kotasi var ve trafik sınırı 100GB yetersiz.

Evet GitHub. IO abonelik istiyor pages ayarlarina gittim abonelik almadan işlem yapamazsin dedi.
tentex1.github.io benim site abonelik felan vermedi. Repository nasıl oluşturacağını biliyorsunuz değilmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…