Güzel dostum yukarıda paylaştığın grafikleri alıntı yaptığın mesajımda açıkladım zaten. Exynos 2400, 8 Gen 3'ten %4 güçsüz olup fazladan 1 watt yakıyor. Bu mu el sobası? Bu mu rezalet döküm? Tekrar yazıyorum, kimse Exynos'a ve Samsung Foundry'a çok iyi demiyor ancak senin abarttığın kadar absürt derecede kötü değil, eskisi kadar hiç kötü değil. Halihazırda ciddi yatırımlar yapıyor, 4LPP+ özel bir düğüm bile değil. O yazdığım mesajlardan, o grafiklerden nasıl bir çıkarıma varıyorsun da Exynos'a soba diyorsun anlamakta güç. Alıp attığım grafikleri paylaşıp nasıl bambaşka bir yorum yapıyorsun anlamıyorum. 4LPP ve 4LPP+'nin rezalet olduğunu açıkla, PPA'larını paylaş dedim bana Exynos 2400'ün dediğin kadar sorun teşkil etmeyen CPU ve GPU skorlarını atıyorsun.

Bak tekrar ve tekrar yazıyorum, 6. 7. yazışım falan olacak. Exynos 2400, 8 Gen 3'ten %4 güçsüz olup fazladan 1 watt yakıyor. Buna iyi diyen yok ancak rezalet veya soba gibi söylemlerin de zerre doğruluğu yok.
1 Watt fazla yakıp 4% güçsüz olması demek, düz hesap 10% fark demek. 16 Watt'da 1W+- fark 6.5% ediyor. 4% güçsüzlüğünü de katınca 10.25% dezavantaj demek. Ve telefon kasasındasın. Termal kütlen çok az, direkt temas halinde olunduğu için 45-50 derece sınırın var, aktif soğutma imkanın çok kısıtlı, pili de büyültemiyorsun. Evet, 10% fark TSMC üretimi işlemcileri vezir, Samsung'u da rezil etmeye yeter.