Evet. Ancak ChromeOS yanlış bilmiyorsam kapalı kaynak bir işletim sistemi, yani kolayca indirilemiyor.

ChromeOS Flex bayağı güzel beğendim. Çoğu şeyin köşeli yuvarlak olması ve Google uygulamalarının bulunması mantıklı. Tek eksiği Play Store olsaydı daha iyi olur muş.

Hocam nereden kuruyoruz? Eğer Dual boot yapılabiliyorsa nasıl yapılır?

A banner image for ChromeOS showing a stylized laptop

Microsoft, Ekim 2025'te Windows 10 desteğini resmi olarak sona erdirecek ve Windows 11'e geçemeyenler için Google, kullanıcılara ChromeOS Flex'i yüklemesini öneriyor. 2022'de tanıtılan ChromeOS Flex, eski Windows PC'lere ve Mac sistemlerine ücretsiz olarak yüklenebilen ve onlara Google destekli cihazlar olarak yeni bir hayat veren bir ChromeOS sürü müdür? ChromeOS ticari ürün başkanı naveen viswanatha "bu, cihazları modernize ediyor, ömürlerini uzatıyor ve onları çöplüklerden uzak tutuyor, saldırı yüzeylerini azaltıyor ve donanım yenileme maliyetlerinden tasarruf sağlıyor. Yüz milyonlarca Windows 10 cihazı, Windows'un en yeni sürümü için uygun olmadıkları için yakında desteğini kaybederken, bu bilgisayarları güvenli ve sürdürülebilir tutmanın bir yolunu bulmak en önemli öncelik olmalıdır" diye belirtti. Konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak: 11 Ways You Win with ChromeOS Flex | Google Cloud Blog

Linux geçsinler. Google'in bu adımını destekliyorum. Microsoft tekeli bitmeli artık.

ChromeOS Flex bayağı güzel beğendim. Çoğu şeyin köşeli yuvarlak olması ve Google uygulamalarının bulunması mantıklı. Tek eksiği Play Store olsaydı daha iyi olur muş.

Selam tekrardan. Aşağıda bırakacağım ekran da üstteki seçeneği seçersem dualboot yapabilmek için disk bölme yeri geliyor değil mi?

IMG_4146.webp