A banner image for ChromeOS showing a stylized laptop

Microsoft, Ekim 2025'te Windows 10 desteğini resmi olarak sona erdirecek ve Windows 11'e geçemeyenler için Google, kullanıcılara ChromeOS Flex'i yüklemesini öneriyor. 2022'de tanıtılan ChromeOS Flex, eski Windows PC'lere ve Mac sistemlerine ücretsiz olarak yüklenebilen ve onlara Google destekli cihazlar olarak yeni bir hayat veren bir ChromeOS sürümüdür. ChromeOS Ticari Ürün Başkanı Naveen Viswanatha "Bu, cihazları modernize ediyor, ömürlerini uzatıyor ve onları çöplüklerden uzak tutuyor, saldırı yüzeylerini azaltıyor ve donanım yenileme maliyetlerinden tasarruf sağlıyor. Yüz milyonlarca Windows 10 cihazı, Windows'un en yeni sürümü için uygun olmadıkları için yakında desteğini kaybederken, bu bilgisayarları güvenli ve sürdürülebilir tutmanın bir yolunu bulmak en önemli öncelik olmalıdır" diye belirtti. Konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak: 11 Ways You Win with ChromeOS Flex | Google Cloud Blog
Yaşandı(!)

Microsoft desteği uzatecak bence. XP hikayesine dönecek mevzu.

Microsoft desteği uzatecak bence. XP hikayesine dönecek mevzu.

Maalesef ki Microsoft açıkladığı gibi Windows 10 için desteği 2025'te kesecek. Desteği uzatmayacağı için zaten Microsoft 2025'e kadar OS ve özellik güncellemeleri vereceğini açıkladı. ChromeOS Flex seçeneğim var benim.

Neden öyle dediniz? Google olduğu için arayüzünü sevdim. Adamlar en azından bizleri düşünüyor micro$oft ise kullanıcıların eski PC'lerini çöpe attırıp yeni PC almalarını sağlamanın peşinde olduğu sürece kaybeder bence.

Çok daha iyi Linus dağıtımları varken neden ChromeOS Flex kuralım ki?

Sadece tarayıcı kullanmak için bir işletim sistemi arıyorsanız tam size göre. Başka hiçbir işe yaramıyor, sadece Chrome Web Mağazası'ndaki uygulamaları kurabiliyorsunuz. Normal Chrome OS'de Android uygulama desteği var fakat Flex'de böyle bir durum söz konusu değil.

Windows 10 çalıştıramayan eski bir bilgisayarınız varsa yükleyin bir Linux distrosu bakın keyfinize. İlla Chrome OS istiyorum derseniz de Fyde OS öneririm, Chrome OS forku bir Linux dağıtımı, Flex'in aksine Android uygulama desteği bulunuyor.

A banner image for ChromeOS showing a stylized laptop

Microsoft, Ekim 2025'te Windows 10 desteğini resmi olarak sona erdirecek ve Windows 11'e geçemeyenler için Google, kullanıcılara ChromeOS Flex'i yüklemesini öneriyor. 2022'de tanıtılan ChromeOS Flex, eski Windows PC'lere ve Mac sistemlerine ücretsiz olarak yüklenebilen ve onlara Google destekli cihazlar olarak yeni bir hayat veren bir ChromeOS sürümüdür. ChromeOS Ticari Ürün Başkanı Naveen Viswanatha "Bu, cihazları modernize ediyor, ömürlerini uzatıyor ve onları çöplüklerden uzak tutuyor, saldırı yüzeylerini azaltıyor ve donanım yenileme maliyetlerinden tasarruf sağlıyor. Yüz milyonlarca Windows 10 cihazı, Windows'un en yeni sürümü için uygun olmadıkları için yakında desteğini kaybederken, bu bilgisayarları güvenli ve sürdürülebilir tutmanın bir yolunu bulmak en önemli öncelik olmalıdır" diye belirtti. Konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak: 11 Ways You Win with ChromeOS Flex | Google Cloud Blog
Şahsen ChromeOS Flex kullanıyorum memnunum.