Çözüldü Görev Yöneticisi'ndeki bilinmeyen uygulamalar nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

norent

Çalışkan
Görev Yöneticisi'nde başlangıç kısmına girdiğimde 1 yazıyor bir de uzun kodlu bir şey yazıyor. Devre dışı bıraktım, yeniden başlatıp baktığımda hala devre dışıydı. Logo falan yok, sadece 1 yazıyor. Bir diğerinde ise FE188 ile başlayan bir şey yazıyordu. Windows'tan tarama yaptım, bir şey çıkmadı. Bunun sebebi nedir? Windows 10 kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
  1. Program yazan uygulamanın konumunu bulmak için Görev Yöneticisi ardından başlangıç sekmesine gelin ad-yayıncı-durum yazan başlık tarafına sağ tıklayıp en alttan komut satırının tikini açın, o program yazan simgesiz uygulamanın nereden geldiğini göreceksiniz.
  2. Kaldırmak için çalıştır -Regedit- HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run konumuna ulaştıktan sonra, üstte bulduğunuz uygulamayı silin.
  3. 1 ve FE188 ile başlayan uygulamalar ise yine üstte olan konumda gözükür üzerine geldiğinizde hangi uygulamadan geldiğini görebilirsiniz.
1 yazan şeye sağ tıklayıp, dosya konumuna git falan yaptın mı?

Dosya konumuna bakabilir misiniz? Büyük ihtimalle kaldırılmış bir programın kalıntısıdır. Kaspersky ve Malwarebytes ile tarama yapın.

1. Program yazan uygulamanın konumunu bulmak için Görev Yöneticisi ardından başlangıç sekmesine gelin ad-yayıncı-durum yazan başlık tarafına sağ tıklayıp en alttan komut satırının tikini açın, o program yazan simgesiz uygulamanın nereden geldiğini göreceksiniz.
  2. Kaldırmak için çalıştır -Regedit- HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run konumuna ulaştıktan sonra, üstte bulduğunuz uygulamayı silin.
  3. 1 ve FE188 ile başlayan uygulamalar ise yine üstte olan konumda gözükür üzerine geldiğinizde hangi uygulamadan geldiğini görebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

İşe yaradı hocam teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…