Koneko Toujou
Üstün
Öncelikle herkese selam. Daha önce Görev Yöneticisi'nin rengini değiştirmek için konu açmıştım ama herkes uxthemepatcher önerdi. 3. parti bir program istemediğim için yollarını araştırmaya başladım. Sonunda hiç beklemediğim bir anda buldum. Nasıl yapıldığına gelecek olursak:
Regedit'i açıyoruz:
Windows+r tuşuna basıp çıkan yere Regedit yazıyoruz:
Yönetici izni isteyecektir onaylayıp devam ediyoruz.
Buradan hkey_current_user dosyasını açıyoruz.
Sonra Control panel dosyasına giriyoruz.
Bu dosyanın da altında colors kısmı mevcut bu dosyaya tıklıyoruz.
Dosyaların son hali şu şekilde gözükecektir:
Burada birçok değer var. Bize lazım olan değer window değeri. Bu değer orijinal halinde 255 255 255 şeklinde Pure white olarak gelmekte. Bunu isteğinize göre düzenleyebilirsiniz. Ben 170 170 170 gri olarak kullanmayı tercih ettim.
Çift tıklayıp düzenleyebilirsiniz:
Tamam dedikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıyoruz ve hazır. Görev Yöneticisi ve not defterinin arka planı istediğiniz renkte gözükecektir.
170 170 170 için not defteri ve Görev Yöneticisi.
Değerleri girdiğimiz 3'lü kısım RGB şeklinde çalışmakta isterseniz spesifik renklerin RGB kodlarını girip kullanabilirsiniz, Ferrari red, charcoal Black gibi.
Evet rehberim bu kadardı. Bu rehberi aslında benim gibi renk doygunluğu ve parlaklığı yüksek ayarlarda kullananları hedefleyerek yazdım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Regedit'i açıyoruz:
Windows+r tuşuna basıp çıkan yere Regedit yazıyoruz:
Yönetici izni isteyecektir onaylayıp devam ediyoruz.
Buradan hkey_current_user dosyasını açıyoruz.
Sonra Control panel dosyasına giriyoruz.
Bu dosyanın da altında colors kısmı mevcut bu dosyaya tıklıyoruz.
Dosyaların son hali şu şekilde gözükecektir:
Burada birçok değer var. Bize lazım olan değer window değeri. Bu değer orijinal halinde 255 255 255 şeklinde Pure white olarak gelmekte. Bunu isteğinize göre düzenleyebilirsiniz. Ben 170 170 170 gri olarak kullanmayı tercih ettim.
Çift tıklayıp düzenleyebilirsiniz:
Tamam dedikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıyoruz ve hazır. Görev Yöneticisi ve not defterinin arka planı istediğiniz renkte gözükecektir.
170 170 170 için not defteri ve Görev Yöneticisi.
Değerleri girdiğimiz 3'lü kısım RGB şeklinde çalışmakta isterseniz spesifik renklerin RGB kodlarını girip kullanabilirsiniz, Ferrari red, charcoal Black gibi.
Evet rehberim bu kadardı. Bu rehberi aslında benim gibi renk doygunluğu ve parlaklığı yüksek ayarlarda kullananları hedefleyerek yazdım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.