Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Kayıt defterini aç.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices
Sırayla bu yollara git, kayıtların isimlerine bak. "2" ya da UUID olan bir kayıt görürsen neyi başlattığına bakarsın, gereksizse kaydı sil, yeniden başlat PC'yi.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices
Sırayla bu yollara git, kayıtların isimlerine bak. "2" ya da UUID olan bir kayıt görürsen neyi başlattığına bakarsın, gereksizse kaydı sil, yeniden başlat PC'yi.
- Makaleler
- 3
Konuda 3 sayfa mesaj vardı. Sadece Autoruns bahsedilmis mi diye baktım. Konu başka yere dagildiysa raporlanip yeni konuya geçilmeliydi.
Konuda 3 sayfa mesaj vardı. Sadece Autoruns bahsedilmis mi diye baktım. Konu başka yere dagildiysa raporlanip yeni konuya geçilmeliydi.
Benlik bir durum yok kayıt defterine taktı arkadaş hâlbuki bazı virusler öncelikle böyle kolay gözüken virüs tempin içinde olur başlangıçta kendini çok rahat başlatması için.
berat_01
Başarılı
Benlik bir durum yok kayıt defterine taktı arkadaş hâlbuki bazı virusler öncelikle böyle kolay gözüken virüs tempin içinde olur başlangıçta kendini çok rahat başlatması için.
Hocam PC anlamıyor değilim fakat çözüm önermiyorsunuz arkadaşın dediği Autoruns'u kurdum ve isimsiz ve kırmızı olan 2 dosyayı daha sildim. Bunları bir şekilde tecrübe edip öğrenmem lazım.
Tümü orada olmayabiliyor. Autoruns kullanmak en mantıklısı. En basitinden Shell: Startup klasörü bile orada gözüküyor. Denemedim ama görev zamanlayıcı ile eklenen şeyler kayıt defterinde o kısımlara gitmiyorsa yine autorun üzerinde görünüyordur.
Windows Görev Yöneticisi veya benzeri araçlarda "Program” adını taşıyan ya da isimsiz olarak görünen hizmetlerle karşılaşıldığı zaman bu ögeleri genellikle virüs veya tehdit olarak algılayabiliyoruz. İnternette bu başlıkta yapılan birçok yorum, kullanıcıyı daha da endişelendirecek şekilde "tehlikeli yazılım” vurguları içeriyor. Ancak bu yorumların büyük kısmı yanıltıcı olabiliyor.
"Program" adlı hizmetler gerçekten tehdit mi?
Hayır. Bu tarz hizmetler genellikle daha önce sisteminden kaldırılan yazılımlara ait başlangıç kalıntıları oluyor. Özellikle yazılımları Denetim Masası...
- Barış
- autoruns hizmetleri kullanılır nasıl nasıl kullanılır program temizleme windows
- Forum: Sistem Araçları
Size de çok teşekkür ederim.
Hocam PC anlamıyor değilim fakat çözüm önermiyorsunuz arkadaşın dediği Autoruns'u kurdum ve isimsiz ve kırmızı olan 2 dosyayı daha sildim. Bunları bir şekilde tecrübe edip öğrenmem lazım.
Size de çok teşekkür ederim.
Bir de kalıntı dosyada olabilir diye %temp% ve prefetch yazarakta oradaki dosyaları sildim.
Son düzenleme:
alitoprak55
Uzman
Dostum Regedit sıkıntı bir yer hiç uğraşma bence Windows'un kayıtları orada tutuyor bazi programlarda dahil en ufak hatada formatlık olur sen dediğim yap sıfırla tertemiz kullan bir de bütün hesaplarin şifresini değiştir ve hesaplardan çıkış yap de.
Kardeşim ne Windows çökmesi ne Regedit'e girince sıkıntı yaşaması. Ne saçmalıyorsunuz. Program diye gözükmesinin sebebi büyük ihtimal daha önce indirdiğin bir uygulamanın silinme sonucu orada kalıntısının kalması. Çok takmanıza gerek yok böyle şeyleri. Boşuna bilgisayarını sıfırlayıp zaman harcama.
Kardeşim ne Windows çökmesi ne Regedit'e girince sıkıntı yaşaması. Ne saçmalıyorsunuz. Program diye gözükmesinin sebebi büyük ihtimal daha önce indirdiğin bir uygulamanın silinme sonucu orada kalıntısının kalması. Çok takmanıza gerek yok böyle şeyleri. Boşuna bilgisayarını sıfırlayıp zaman harcama.
Sen hiç Regedit ile ayarlar yaptin mi dostum az çok isin orada olsaydı bir ayarla çökme neydi gorurdun.
alitoprak55
Uzman
Sen hiç Regedit ile ayarlar yaptin mi dostum az çok isin orada olsaydı bir ayarla çökme neydi gorurdun.
Tamam kardeşim en Regedit ayar yapan sensin. Geçip oynadığın oyunun hilesini Regedit indirerek yapmaya çalışırsan tabii sonu bu olur.
Tamam kardeşim en Regedit ayar yapan sensin. Geçip oynadığın oyunun hilesini Regedit indirerek yapmaya çalışırsan tabii sonu bu olur.
Hile mi hayatımda korsan veya hack kullanmadım neyse konu uzatmayalım.
berat_01
Başarılı
Sıfırlamadım hocam sağ olun.