Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

berat_01

Başarılı
Merhaba görev yöneticimde aktif çalışan ve devre dışı bırakılamayan bu varlık nedir?

1762898365837.webp

Çözüm
Kayıt defterini aç.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices

Sırayla bu yollara git, kayıtların isimlerine bak. "2" ya da UUID olan bir kayıt görürsen neyi başlattığına bakarsın, gereksizse kaydı sil, yeniden başlat PC'yi.
Bunu bir deneyeyim.

Hepsini silsem?
Bu yollardaki tüm kayıtları silmen senin zararına olur. Kayıtlara tek tek girdiğinde başlatılacak programların isimlerinin kayıtlarını ve uzantılarını göreceksin zaten. Üşenme ve tek tek kontrol et.

Akabinde yukarıda arkadaşların bahsettiği üzere bilgisayarında genel temizlik ve tarama yap.

Temizlik için BleachBit,
Tarama için MBAM (Malware-Bytes Anti Malware)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yollardaki tüm kayıtları silmen senin zararına olur. Kayıtlara tek tek girdiğinde başlatılacak programların isimlerinin kayıtlarını ve uzantılarını göreceksin zaten. Üşenme ve tek tek kontrol et.

Akabinde yukarıda arkadaşların bahsettiği üzere bilgisayarında genel temizlik ve tarama yap.

Temizlik için BleachBit,
Tarama için MBAM (Malware-Bytes Anti Malware)

Direkt PC sıfırlasam daha iyi olur gibime geldi.

Dostum sen hiç kayit defterini elleme buradaki bir hata Windows'u cokertebilir belli ki sen fazla anlamiyorsun bunlar riskli işler anlayan kişi bile Regedit ile uğraşmaya korkar.

Dostum sen hiç kayit defterini elleme buradaki bir hata Windows'u cokertebilir belli ki sen fazla anlamiyorsun bunlar riskli işler anlayan kişi bile Regedit ile uğraşmaya korkar.

Devlet sırrı da yok PC de ama onlar kafamı karıştırdı, ilk defa denk geliyorum.

Üstte bir bar var, "Bilgisayar\HKEY_CLASSES_ROOT" yazıyor.

Oraya, sırayla sana attığım yolları yapıştır.

Tamam deneyeyim.

Tam olarak neye yapıştıracağım?

Hocam kayıt defterine sağ tık yapıp bul dedim ve senin verdiklerini sırayla yapıştırıp arıyorum.

Tam olarak neye yapıştıracağım?

Hocam kayıt defterine sağ tık yapıp bul dedim ve senin verdiklerini sırayla yapıştırıp arıyorum.

Sen en iyisi sıfırla bir daha bilmedigin programları korsan oyunları yükleme ama Windows üzerinde yapacaksan tumuyle temizle surucuyle dahil de.

Sen en iyisi sıfırla bir daha bilmedigin programları korsan oyunları yükleme ama Windows üzerinde yapacaksan tumuyle temizle surucuyle dahil de.

Yok, kör cahil de değiliz ama korsan oyunla da işim yok. Geçenlerde Dark Web'e girmeye çalıştım, yediysek orada bir halt yedik.