Detaylar
Kim cevapladı?Bizim apartmana gelen fiber kablo böyle idi. Olabilir.
Canepe
Uzman
Evet muhafazalı fiber OBK kablosuna benziyor. Kutulama yapılırken dairelerinize nasıl bir kablo çıkacak, bunu öğrenince yazarsınız buraya. Yine ince bunun gibi bir kablo daire içlerine girerse tahmini olarak gigabit internete kavuşabileceksiniz.
Not: Muhafaza yerine askı telli OBK kablosu demek daha doğru bir ifade olabilirmiş.
Not: Muhafaza yerine askı telli OBK kablosu demek daha doğru bir ifade olabilirmiş.
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet muhafazalı fiber obk kablosuna benziyor. Kutulama yapılırken dairelerinize nasıl bir kablo çıkacak, bunu öğrenince yazarsınız buraya. Yine ince bunun gibi bir kablo daire içlerine girerse tahmini olarak gigabit internete kavuşabileceksiniz.
Not: Muhafaza yerine askı telli obk kablosu demek daha doğru bir ifade olabilirmiş.
Bizim kablo bu demek ki ne zaman yerleştirirler kabloları dairelere kadar.
Evet muhafazalı fiber obk kablosuna benziyor. Kutulama yapılırken dairelerinize nasıl bir kablo çıkacak, bunu öğrenince yazarsınız buraya. Yine ince bunun gibi bir kablo daire içlerine girerse tahmini olarak gigabit internete kavuşabileceksiniz.
Not: Muhafaza yerine askı telli obk kablosu demek daha doğru bir ifade olabilirmiş.
Hocam bugün ekipler geldi kablo boruları ve bir kablo çektiler fiber kutu takmamışlar.
Dosya Ekleri
Son düzenleme:
Canepe
Uzman
Abonelik başvurularına açılması bende 3 hafta sürmüştü. Kutu ise OBK'lar çekildikten 2 gün sonra kuruldu. Biraz bekleyin, kabloyu oraya bırakınca emin olun kısa süre içinde tamamlayacaklardır.Bizim kablo bu demek ki ne zaman yerleştirirler kabloları dairelere kadar.
Hocam bugün ekipler geldi kablo boruları ve bir kablo çektiler fiber kutu takmamışlar.
Abonelik başvurularına açılması bende 3 hafta sürmüştü. Kutu ise Obk'lar çekildikten 2 gün sonra kuruldu. Biraz bekleyin, kabloyu oraya bırakınca emin olun kısa süre içinde tamamlayacaklardır.
Hocam bir şey daha soracağım 1000'lik almak istiyoruz ama bize 1000'lik port vermezlerse ne yapabilirim? 1000 Mbps'de modem kiralama ücreti ne kadar?
Son düzenleyen: Moderatör:
Canepe
Uzman
OBK'yı daireye çıkarıp 1000 alamazsın diyeni çok göremedim, belki ilerleyen zamanlarda OLT'ye fazla yüklenilmesin diye bu saçma işi yapabilirler ama görmedim. Daire içine OBK geliyorsa gigabit alırsınız %95 ihtimal.Hocam bir şey daha soracağım 1000'lik almak istiyoruz ama bize 1000'lik port vermezlerse ne yapabilirim? 1000 Mbps'de modem kiralama ücreti ne kadar?
HGW modem adı altında tüm FTTH abonelerine genelde aynı fiyat tarifesinde modem verirler. Ancak bazı yerlerde 50MBPS için TP-Link, 100 ve üzerine Zyxel verilebiliyor. Ancak fiyatları tamamı ile aynı oluyor genelde fiberde.
Obk'yı daireye çıkarıp 1000 alamazsın diyeni çok göremedim, belki ilerleyen zamanlarda Olt'ye fazla yüklenilmesin diye bu saçma işi yapabilirler ama görmedim. Daire içine obk geliyorsa gigabit alırsınız %95 ihtimal.
Hgw modem adı altında tüm FTTH abonelerine genelde aynı fiyat tarifesinde modem verirler. Ancak bazı yerlerde 50Mbps için TP-Link, 100 ve üzerine ZyXEL verilebiliyor. Ancak fiyatları tamamı ile aynı oluyor genelde fiberde.
Evet hocam şu an 50 Mbps kullanıyoruz modem TP-Link Archer öyle bir şey.
Obk'yı daireye çıkarıp 1000 alamazsın diyeni çok göremedim, belki ilerleyen zamanlarda Olt'ye fazla yüklenilmesin diye bu saçma işi yapabilirler ama görmedim. Daire içine obk geliyorsa gigabit alırsınız %95 ihtimal.
Hgw modem adı altında tüm FTTH abonelerine genelde aynı fiyat tarifesinde modem verirler. Ancak bazı yerlerde 50Mbps için TP-Link, 100 ve üzerine ZyXEL verilebiliyor. Ancak fiyatları tamamı ile aynı oluyor genelde fiberde.
Hocam hâlâ kutuyu takmadilar ne zaman takarlar tahmini.
Son düzenleme:
Canepe
Uzman
Kutu bizde erken takılmıştı, kutudan sonra 3 haftalık bir sürecimiz olmuştu. Müdürlüğe gidip buna istinaden bir pakete ön talepte bulunun. Nispeten hızlandırırsınız.Evet hocam şu an 50 Mbps kullanıyoruz modem TP-Link Archer öyle bir şey.
Hocam hâlâ kutuyu takmadilar ne zaman takarlar tahmini.
Kutu bizde erken takılmıştı, kutudan sonra 3 haftalık bir sürecimiz olmuştu. Müdürlüğe gidip buna istinaden bir pakete ön talepte bulunun. Nispeten hızlandırırsınız.
Hocam kutu takıldı.
Dosya Ekleri
Yeni konular
-
-
-
-
Elektronik Crucial 8 GB DDR5 5600 MHz CL46 laptop RAM 2.299 TL
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-