Doruk51

Uzman
3 aydır bilgisayarı kullanmıyordum. Bugün biraz oturayım dedim, ilk başta sıkıntı yoktu. Oyuna girdim falan, sonra fark ettim ki ekranın küçük bir kısmı beyaz oluyor, sonra direkt ekran gidiyor, 2 saniye sonra geri geliyordu. Durum devam edince ekran kartı sürücüsünü resetlemek için CTRL + Shift + Win + B kombinasyonunu yaptım. Ondan sonra gidip gelme sorunu arttı. Bilgisayarı yeniden başlattım, bu sefer de görüntü tamamen gitti. Ekran kartına ve kablolara baktım ama bir sıkıntı yok gibi gözüküyordu. Şimdi bilgisayarı açıyorum, görüntü gelmiyor ve ekran kartı fanları biraz çalışıyor ve 1 saniye duruyor, tekrar çalışıyor. Böyle bir döngüye girdi. Ek olarak sürücüyü resetledikten sonra monitörden cızırtı gelmeye başladı ama monitörde şu an bir sorun gözükmüyor. Yani fişi çekip takınca Rampage ekranı geliyor. Sanırım ekran kartında sorun var.

Sorun ekran kartında veya güç kaynağında muhtemelen. Ekran kartını çıkartıp sistemi başlatmayı dener misiniz, fanlarda yine aynı döngü olmazsa sorun ekran kartındadır.
Bahsettiğim fan döngüsü ekran kartında zaten, deneyince haber veririm

Sorun ekran kartında veya güç kaynağında muhtemelen. Ekran kartını çıkartıp sistemi başlatmayı dener misiniz, fanlarda yine aynı döngü olmazsa sorun ekran kartındadır.
Yok hocam, olmadı ama işlemcimin dahili grafiği yok zaten. Ama garip tarafı, Win+Shift+Ctrl+B yapınca görüntü gitti.

BIOS falan resetlesem etkisi olur mu ekran kartını değiştirecek fazla paramda yok.

Son düzenleme:
Muhtemelen donanımsal bir sorun, ancak siz bir güç kablosunu çıkartıp güç düğmesine bir 15 saniye civarı basılı tutun, bir elektrik boşalsın. Sonrasında BIOS pilini çıkartın, 10 dakika bekleyin sonra pili takıp bilgisayarı açmayı deneyin.

Muhtemelen donanımsal bir sorun, ancak siz bir güç kablosunu çıkartıp güç düğmesine bir 15 saniye civarı basılı tutun, bir elektrik boşalsın. Sonrasında BIOS pilini çıkartın, 10 dakika bekleyin sonra pili takıp bilgisayarı açmayı deneyin.
Hocam bios pili gözükmüyorda clear cmos yaptım ekran kartının fanlar düzeldi ancak görüntü yok