Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Merhaba geçen günlerde aldığımdan beri DisplayPort ile kullandığım monitörümü (Omen 25i) HDMI ile bağladım. Renkler DP'a göre çok daha canlı hale geldi sonrasında DP kablosunu tamamen söküp HDMI'a geçiş yaptım. AMD üzerinden ayarları karıştırdığım için sıfırlamak istedim ve sıfırladıktan sonra renkler her iki çıkış içinde aynı soluk hale geldi. Sonrasında DDU ile sürücümü silip tekrardan yükledim. Bu sefer DisplayPort'la da doygun renkler almaya başladım ama uzun sürmedi. Crew Motorfest'e girdim çıktım ve renkler soluk hale geldi. Ne yapmam gerekiyor sürekli sürücüyü silip yeniden mi yüklemek zorundayım? Ekleme: Monitörün panelinin 8 bit olduğunu okuyorum her yerde ama DisplayPort ile 10 bit çalışıyor panel, HDMI'da 8 bit olarak kalıyor sebebi nedir?
Uygulamaların renklerini yönet ayarı açıksa bu ayarını kapatmanızı öneririm. Renkleri SRGB'ye sınırlıyor. Çoğu kişi doğru renkleri değil doygun renkleri sevdiği için renkler size soluk gelecek. Monitör 8 bit iken kapalı, 10 bit'e yükselttiğimde ise açıldığını fark ettim. Özellikle Nvidia denetim masası üzerinden 10 bit'e yükseltiyorum renkler soluk gözüküyor diyen arkadaşlar içinde sorunun çözümü bu. Sistem>Ekran>Renk yönetimi kısmından kapatabilirsiniz.
Uygulamaların renklerini yönet ayarı açıksa bu ayarını kapatmanızı öneririm. Renkleri SRGB'ye sınırlıyor. Çoğu kişi doğru renkleri değil doygun renkleri sevdiği için renkler size soluk gelecek. Monitör 8 bit iken kapalı, 10 bit'e yükselttiğimde ise açıldığını fark ettim. Özellikle Nvidia denetim masası üzerinden 10 bit'e yükseltiyorum renkler soluk gözüküyor diyen arkadaşlar içinde sorunun çözümü bu. Sistem>Ekran>Renk yönetimi kısmından kapatabilirsiniz.