GOS nedir?
Game Optimizing Service, Samsung telefonlarda bulunan ve amacı oyun oynarken telefonu optimize etmek olan bir sistem servisidir. Bu servis maalesef görevini pek iyi yapamıyor. Bazı cihazlarda bu servisi kapatmak çok daha iyi bir performans sağlıyor. Şunu da belirteyim, GOS'u kapatmak pil tüketimini olumsuz etkiliyor. Aynı zamanda cihazın ortalama sıcaklığını da arttırıyor.

GOS nasıl kapatılır?
Baştan uyarayım, meydana gelebilecek olumsuz durumlardan ben sorumlu değilim.

NetGuard uygulamasını yükleyin.

Sağ üstteki üç noktaya tıklayın ve Ayarlar -> Gelişmiş seçenekler bölümüne gelin. Sistem uygulamalarını yönet ayarını aktif hale getirin.

Screenshot_20231223_125055_NetGuard.webp

Geri gelin ve arama butonuna tıklayın.

Screenshot_20231223_125332_NetGuard.webp

"game" yazın. Game Booster, Game Launcher, Game Optimizing Service uygulamaları karşınıza çıkacak. Bu uygulamaların yanındaki simgeleri üstlerine tıklayarak kırmızı hale getirin.

Screenshot_20231223_125855_NetGuard.webp

Şimdi Game Booster uygulamasının solundaki ok simgesine tıklayın. Açılan bölümdeki ayarlar simgesine tıklayın.

Screenshot_20231223_130539_NetGuard.webp

Daha sonra Depolama bölümüne girip "Veriyi sil" ve "Önbelleği temizle" butonlarına tıklayın.

Screenshot_20231223_131208_Settings.webp
Bu işlemi diğer iki uygulama için de yapın.

Uygulamayı aktif hale getirelim. Birkaç uyarı gelebilir, hepsine tamam deyin. Pil kullanımını optimize et ayarının da kapatılması istenmekte. Onu da ayarlayın.

Screenshot_20231223_131404_NetGuard.webp

Screenshot_20231223_132344_Settings.webp

Son olarak telefonu yeniden başlatın. İşlemler bu kadardı. Umarım rehber işinize yarar. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.

Son düzenleme:
Elinize sağlık. Genshin Impact gibi konsol grafiklerine sahip oyunlarda uzun soluklu deneyimde nereden baksanız %30 civarı fark yaratıyor. Gerçi Samsung’lardaki ölümsüz throttle mekanizması epey debunklıyor da; SoC’ların GPU’su çok güçlü olduğu için etki etmiyor artık.

IMG_4309.webp

Telefonunuz çok ısınacaktır, bunu bilerek yapın. Samsung telefonların işlemcileri CPU yönünden çok verimsizdir. Güç tasarrufu modunu "CPU kullanımını 70% ile sınırla" ayarı ile açarsanız telefonunuz daha az ısınır. Oyunlardaki performans düşüşünün asıl sebebi GPU kısıtlamasıdır, bu şekilde kullanmak oyun performansınısı düşürmez, CPU hiçbir zaman limite takılacak kadar kullanılmaz ve CPU frekansı düştüğü için daha az ısınır.

Eğer Game Launcher'ı açarsanız en baştan tekrar yapmanız gerekir. Işlemi yapmadan önce oyunları ana menüye alın, Game Launcher'de bunun ayarü var.

Bu programı kullanırken başka VPN kullanamazsınız.

Samsung telefona sahibim, bütun bu tarz yolları zamanında denedim.

Ben kapattım, oyun dışında pek de etkisi olmuyor. Cihaz hala benzer ısılarda çalışıyor ve ekran suremde kayda değer pek değişim olmadı.

Eğer Game Launcher'ı açarsanız en baştan tekrar yapmanız gerekir. Işlemi yapmadan önce oyunları ana menüye alın, Game Launcher'de bunun ayarı var.
Bunu bilmiyordum ama uzun sure oyun oynamadığım için pek de farklılık olmayacak. (Guncelde oynuyorum)
Sizde S20+ mi vardı?